Aktuelt:

NEDGANG: Nyboligsalget faller, og antallet solgte nyboliger er det laveste på flere år. Her fra Oslo. Foto: Samfunnsøkonomisk analyse
NEDGANG: Nyboligsalget faller, og antallet solgte nyboliger er det laveste på flere år. Her fra Oslo. Foto: Samfunnsøkonomisk analyse

Klar nedgang i nyboligsalget over hele landet

Salget er det laveste som er registrert i en august-telling siden 2014.

Publisert

Siden midten av juni er det solgt 1.933 nye boliger. Dette er 28 prosent færre enn forrige tomånedersperiode og 35 prosent færre enn samme periode i fjor.

- Det er en klar nedgang fra det gode nyboligsalget de siste to årene, og salget er det laveste vi har registrert i en august-telling siden 2014, skriver analyseselskapet Samfunnsøkonomisk analyse i sin siste rapport Econ Nye Boliger.

Salget siden juni utgjør 12 prosent av boligene som har vært til salgs. Dette er fire prosentpoeng lavere enn både forrige tomånedersperiode og samme periode i fjor. Høyest salgstakt finner vi i Midt-Norge, med 15 prosent.

Deretter følger Østlandet med 13 prosent, Sørlandet og Vestlandet med 10 prosent og Nord-Norge med 9 prosent.

Siden forrige telling har 1.375 nye boliger hatt salgsstart i Norge. Samlet er det solgt 1.933 boliger. Dermed har antall usolgte boliger gått ned, til 13.991 boliger.

I gjennomsnitt koster boligene i Norge 63.600 kr per kvadratmeter. Det er syv prosent mer enn på samme tid i fjor. Prisen er høyest på Østlandet med 70.600 kr. Sørlandet ligger lavest med 53.100 kr.

EiendomsMegler 1 er eiendomsmegleren og OBOS er utbyggeren som har solgt flest boliger denne perioden.

Powered by Labrador CMS