VEKST: Adm. direktør Bent Oustad opplever kraftig vekst i leieinntektene for Norwegian Property.
VEKST: Adm. direktør Bent Oustad opplever kraftig vekst i leieinntektene for Norwegian Property.

Klar for gjenåpning på Brygga

Norwegian Property har hentet inn en rekke nye leietakere til kjøpesenteret og byrommene på Aker Brygge. Nå venter alle på gjenåpningen.

Publisert Sist oppdatert

Omsetningen til virksomhetene på Aker Brygge var ifølge gårdeier Norwegian Property (NPRO) ned med 43 prosent til 173 millioner kroner. I løpet av Covid-19-perioden har eiendomsselskapet hentet inn en rekke nye leietakere til kjøpesenteret, blant annet Porsche Studio, HiYoga, Confettibird & Friends, Esperance, Narvesen og relokalisering av You&I. Det er også kommet på plass en rekke nye tilbud innenfor mat og servering.

– NPRO har opplevd et stabilt kvartal med god etterspørsel etter kontorlokaler i våre kjerneområder. Bygulvet på Aker Brygge har vist sin attraktivitet for nye leietakere til tross for pandemien og vi har benyttet tiden godt til å gjøre oppgraderinger og fornyelser. Nå rettes blikket fremover for våre leietakere, besøkende og samfunnet for øvrig, og vi har ambisjoner om en smittevernvennlig åpning for handel, service og servering i nær fremtid, sier adm. direktør Bent Oustad.

I rapporten for første kvartal kommer det frem at leieinntektene økte fra 167,7 millioner kroner i fjor til 225,7 millioner kroner i år. Hovedsakelig som følge av kjøpet av Telenors hovedkvarter på Fornebu. Før verdiendringer var driftsresultatet 190,5 millioner kroner, mens investeringsporteføljen økte verdien med 210,4 millioner kroner i løpet av kvartalet. Dermed endte NPRO opp med et driftsresultat på 400,9 millioner kroner og et resultat før skatt på 415,4 millioner kroner.

I løpet av første kvartal gjorde Norwegian Property et mindre kjøp i Nydalen, Gjerdrums vei 1 for 18 millioner kroner. Kjøpet følger opp to tidligere kjøp som ble gjort i 2019 (Gjerdrums vei 3 og 5), og nå har NPRO et tomt på 4500 kvadratmeter som det ønsker å utvikle. Planen er å regulere og utvikle 12-15.000 kvadratmeter kontorareal på tomten.