INTERNASJONAL: Arkitektfirmaet Henning Larsen har hele verden som lekeplass. Her operaen i Hangzhou Yuhang. Foto: Philippe Ruault
INTERNASJONAL: Arkitektfirmaet Henning Larsen har hele verden som lekeplass. Her operaen i Hangzhou Yuhang. Foto: Philippe Ruault

Kjøper verdenskjent arkitektfirma

Det danske arkitektfirmaet Henning Larsen blir en del av Rambøll Gruppen.

Publisert Sist oppdatert

Den felles visjonen er å skape bærekraftige byer og bygninger som bidrar til å løse de store globale utfordringene, ifølge en pressemelding.

Kjøpet trer i kraft 2. januar 2020, men Henning Larsen fortsetter under eget navn og skal drive den felles ambisjonen om å levere integrerte designløsninger av bærekraftige bygg og byer. Arkitektfirmaet har også kontor i Oslo.

LES OGSÅ: Saksøkte naboer etter veistrid

– Arkitektur handler ikke bare om å designe og bygge, men om å løse konkrete utfordringer for mennesker. Vi kaller det det utvidede arkitekturbegrepet hvor vi kombinerer vår design med forskning og kunnskap. I den nye konstellasjonen med Rambøll får vi tilgang på verdens ledende eksperter, teknologi og digitalisering, som vi utvikle arkitekturen og prosjektene våre på helt nye måter i fremtiden, sier partner og sjefdesigner Louis Becker.

LES OGSÅ: – Dette kommer til å ta en mannsalder

Samarbeidet er et viktig strategisk skritt for Rambøll. Det kommende året er ambisjonen å etablere en global forretningsenhet innen arkitektur, med ca. 800 arkitekter og landskapsarkitekter. Denne skal ledes av Mette Kynne Frandsen. Ifølge konsernsjef Jens-Peter Saul betyr dette muligheter til å komme tettere på kundene.

LES OGSÅ: Bygger leiligheter oppå butikken

– Nå kombinerer vi arkitektur, ingeniørvitenskap, integrert design og sterke digitale løsninger. For Rambøll betyr kjøpet også at vi kan styrke vår dialog med kundene i de tidlige fasene av prosjektene, hvor fokuset er på konsept- og ideutvikling. Slik kan vi bidra til at forutsetningene for bærekraftig design tegnes inn fra begynnelsen. Sammen får vi en unik posisjon i konkurransen om de mest spennende og krevende prosjektene, og øker internasjonaliseringen vår med et tydelig skandinavisk avtrykk, sier han.