STOR I SVERIGE: Odin Eiendom har 90 prosent av porteføljen sin i svenske eiendomsaksjer.
STOR I SVERIGE: Odin Eiendom har 90 prosent av porteføljen sin i svenske eiendomsaksjer.

Kjempesmell for eiendomsaksjefond

Kraftig kursfall i svenske eiendomsaksjer bidro til at eiendomsfondet til Odin Forvaltning har hatt en avkastning på minus 38 prosent i år.

Publisert

Etter å ha hatt en fantastisk utvikling i 2021, har Odin Eiendom fått merke nedturen i de nordiske eiendomsaksjene. Aksjefondet har som mandat å investere i børsnoterte eiendomsselskaper i Norge, Sverige, Danmark og Finland, og skal dermed gi små og store investorer en langsiktig eksponering mot nordisk eiendom.

Hittil i år (frem til første august) har Odin Eiendom C, en andelsklasse i Odin Eiendom med minimumstegning på 3.000 kroner, hatt en avkastning på minus 38 prosent. Samtidig er det nesten 5 prosentpoeng bedre enn referanseindeksen VINX Real Estate Index.

Svenske aksjer

Odin Eiendom har en forvaltningskapital på 3,36 milliarder kroner som hovedsakelig er plassert i svenske eiendomsaksjer. Fordelingen på investeringene i porteføljen er 90,59 prosent i Sverige, 7,29 prosent i Norge og 0,75 prosent i Finland.

Av de ti største aksjepostene, er hele ni selskaper svenske som er notert på Stockholmbørsen. Sagax B var ved halvårsskiftet den største posten, med 8,59 prosent, mens Balder B utgjorde 6,13 prosent av plasseringene i fondet. Den tredje og fjerde største posten var i NP3 Fastigheter og Nyfosa, med henholdsvis 5,79 og 5,77 prosent av fondet. Norske Self Storage Group var eneste norske aksjen blant de de største postene, med 5,39 prosent av kapitalen. De øvrige selskapene på topp 10-listen, er Wihlborgs, Stendörren Fastigheter, Fabege, SBB i Norden og Castellum.

Powered by Labrador CMS