MOTTOK PRIS: Ole Petter Bjørseth i R. KJeldsberg mottok pris for utviklingen av Sluppen i Trondheim.
MOTTOK PRIS: Ole Petter Bjørseth i R. KJeldsberg mottok pris for utviklingen av Sluppen i Trondheim.

Vant Byutviklingsprisen 2023

R. Kjeldsberg ble tildelt Byutviklingsprisen 2023 av Trondhjems bys vel.

– Vi setter stor pris på å motta Byutviklingsprisen 2023. Det er en pris som henger meget høyt. Byutviklingsprisen deles ikke ut hvert år, siden Nedre Elvehavn/R. Kjeldsberg mottok prisen i 2010 har Byutviklingsprisen vært delt ut tre ganger, sier adm. direktør Ole Petter Bjørseth i R. Kjeldsberg.

Kjeldsberg familien har satt sitt preg på Trondheim by siden 1856, noe de ifølge Bjørseth ønsker å fortsette med.

– Byutviklingsprisen er en annerkjennelse av den innsatsen vi har lagt ned – så langt. Fortsatt gjenstår det mye jobb.

Det er utviklingen av Sluppen som har gitt R. Kjeldsberg Byutviklingsprisen 2023 fra Trondhjems bys vel. Her er juryens begrunnelse:

«I et tidligere utilgjengelig industriområde og deponi mellom Midtbyen, NTNU og innfarten fra sør har R. Kjeldsberg realisert en sentrumsnær urbanisering med rom for både teknologi, boliger, handel og service, - forankret i grønne verdier og arkitektonisk vilje.

Sluppen veves inn i omgivelsene via sykkel- og gangvei, kulvert og en infrastruktur for metrobuss som omsider faller på plass. Byomforming med et komplisert utgangspunkt tilfører varige kvaliteter, og formidles samtidig med stor entusiasme.

R. Kjeldsberg har levert godt på miljøambisjonene både i nybygg og rehabilitering, og ikke minst skapt ny aktivitet gjennom spennende elementer som lager11, bryggeri, klatrehall, kafe og utsalg av brød og fetevarer. I tillegg kommer etableringen av FAKTRY for nyoppstartede bedrifter og valget av å bringe frem nye kunstnere som Julie Ebbing og Jørgen Sellevold.

Vi følger fortsettelsen med forventning, etter som prosjektet møter Trondheims vekst med nye ambisjoner rundt arkitektur, nyskapning og bærekraft.»

Powered by Labrador CMS