NOMINERT TIL CITYGLØD: Mats Marthinussen (tv), Martin Hjelle (og medgründerne Mats Alfsen, Andreas Hjelle og Andreas Alfsen) og Fredrik Lunde Michaelsen.

Kan vinne pris for unge og lovende

Kandidatene til Cityglød Nord, som deles ut på Citykonferansen Nord, er klare.

Talentprisen Cityglød deles ut til unge og lovende talenter i eiendomsbransjen under 40 år. De skal ha vist engasjement og innovasjonsevne innen eiendomsfagene, samt bidratt til verdiskapning i bransjen.

Prisen Cityglød Nord deles ut under Citykonferansen Nord på Quality Hotel Ramsalt i Sjøgata i Bodø den 22. januar 2025.

Dette er de nominerte:

Martin Hjelle, Mats Alfsen, Andreas Hjelle, Andreas Alfsen, gründerne av Trevarefabrikken.

– Vi synes det er utrolig kjekt å bli nominert. Man turer jo rundt på sin egen lille tue og lurer på om man er på rett vei og om det vi gjør er bra. Nominasjonen gjenspeiler i hvert fall at vi har gjort noe riktig. Det er flott med en slik anerkjennelse, også fra det private næringslivet. Gode tilbakemeldinger fra publikum er en forutsetning for å eksistere, men det å få en anerkjennelse fra de som driver med eiendom er stas, sier Martin Hjelle.

– Hva har vært det mest givende med å jobbe med Trevarefabrikken?

– Det som har vært mest givende, er at man har vært med på å ta vare på historien og man bygger videre på en historie som man er en del av. Og å være med å bygge opp et lokalsamfunn, sier Hjelle som har legeutdannelse.

– Hva har vært mest frustrerende?

– Det mest utfordrende har nok vært det oppstartstekniske. Man går fra idé til realisering, og den prosessen med eiendomsutvikling av et gammelt bygg med masse historie og vernebestemmelser. Vi er private og har ikke noen store investorer i ryggen. Det blir jo en livsstil, og det kan være krevende.

– Hvorfor fortjener dere Cityglød Nord-prisen?

– Jeg vil si at Trevarefabrikken som prosjekt er unikt på mange måter. Vi har ikke bare utviklet et gammelt bygg i takt med tid og omgivelser, men vi har også satt et fotavtrykk på et lokalsamfunn og vært med på å prege en region. Med tanke på at vi satset, to brødrepar fra Bergen uten eiendomsbakgrunn, så tenker jeg at prosjektets unike bakgrunn gjør at vi er radikalt forskjellig fra andre utviklere. En pris vil slå et slag for de som tenker utenfor boksen, i både tid og rom, men som også gir seg tid til å tenke over et lengre perspektiv. Vi har utviklet over ti år. Det er ikke et klassisk eiendomsutviklingsprosjekt. Det er nok en av grunnene til suksessen og en av grunnene til at vi fortsatt holder på.

Dette er begrunnelsen for nominasjonen:

«Trevarefabrikken, et tidligere nedslitt industribygg i Henningsvær, har blitt forvandlet til et unikt og pulserende kulturhus takket være innsatsen til to brødrepar som tok et dristig valg etter en ferie i Nord-Norge. Med hjelp fra Kulturminnefondet, lokale myndigheter og mange engasjerte venner, har det vært mange år med dugnadsarbeid og kreative løsninger for å realisere drømmen om å skape en destinasjon i Henningsvær. Trevarefabrikken er i dag et knutepunkt både for tilreisende og lokale, som tilbyr overnatting, et variert kulturprogram, og utforsking av Lofotnaturen, i tillegg til lokal mat og drikke. Trevarefabrikken har ikke bare løftet lokalmiljøet, men også tiltrukket seg nye innbyggere. Trevarefabrikken blitt et sted der bærekraft, gjenbruk og fellesskap står i sentrum. Brødrene er et levende eksempel på hva engasjement, visjon og handlekraft kan skape i små lokalsamfunn.»

Fredrik Lunde Michalsen, gründer og daglig leder i Nyheim Bolig.

– Det er veldig hyggeig å bli nominert og få anerkjennelse for jobben som vi har gjort i fellesskap. Jeg har noen fantastiske ansatte som har vært med. Så dette må jeg dele med mine ansatte som er viktige bidragsytere, sier Lunde Michaelsen.

– Hva er det mest spennende og givende prosjektet du har jobbet med?

– Det mest spennende er boligprosjktet Skir. Det er 66 leiligheter på en bra beliggenhet, og som har en spesiell arkitektur. Det å ha fått til tilvisningsavtaler på et slikt bygg med et boligsosialt preg, er noe jeg er veldig fornøyd med, sier Lunde Michaelsen.

– Hva har vært mest frustrerende med å bygge opp Nyheim Bolig?

– Med bakgrunn fra toppidrett og fotball, hvor prestasjoner blir målt etter hver kamp, har det til tider vært frustrerende at prosesser tar lengre tid og hvor resultatene ikke er like umiddelbare. Den siste perioden har vært preget av utfordringer i bransjen, blant annet høyere renter, som har gjort videre ekspansjon krevende og satt tålmodigheten på prøve. Samtidig tar vi ikke reguleringsrisko, og investerer kun i nøkkelferdige boliger, så det gjør at ting går litt raskere, sier Nyheim Bolig-sjefen.

– Hvorfor fortjener du Cityglød Nord-prisen?

– Det er noen veldig sterke kandidater som er med, så om jeg fortjener den, det får noen andre svare på. Men hvis jeg skal få den, så er det kanskje fordi vi har gått litt motstrøms og satset på de som trenger stabil langtidsleie og trygge rammer. Vi tilbyr utleieboliger til de som har lyst til å bo lenge og har over to år med over 100 prosent utleiegrad. Vi har 119 boliger med fornøyde leietaker, sier Lunde Michaelsen.

Dette er begrunnelsen for nominasjonen:

«Fredrik er gründer og daglig leder i Nyheim Bolig, en aktør som profesjonaliserer det norske boligutleiemarkedet i Norge. Gjennom innovativ bruk av teknologi og sterkt fokus på kundeservice, skaper Fredrik og hans team trygge hjem for leietakere. Nyheim Bolig er en sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift og arbeider kontinuerlig med å redusere klimaavtrykket fra sine 119 boliger. Dette gjør de ved å iverksette nye, bærekraftige løsninger i en bransje med store miljøutfordringer. Med en imponerende forventet omsetning på over 25 millioner kroner i 2024 og et dedikert team på fem ansatte, har Fredrik vist evnen til å bygge og lede et selskap som inspirerer både kolleger og konkurrenter. Hans arbeid med å profesjonalisere og utvikle boligutleie på en bærekraftig måte, gjør ham til en verdig kandidat for CityGlød-prisen samt et strålende eksempel på neste generasjons ledere i eiendomsbransjen.» 

Mats Marthinussen, seksjonsleder på Arealplan i avdelingen for Byutvikling i Bodø kommune.

– Min første tanke da jeg leste nominasjonsteksten, var at det var veldig fine ord og jeg synes det er stor stas med en slik nominasjon. Det er fint at man legger merke til det vi gjør i kommunen og at det settes pris på. Det gir energi i en travel og krevende arbeidshverdag, sier Marthinussen.

– Hva er det mest givende med jobben din som seksjonsleder på Arealplan?

– Det er å føle at man er med og bidrar til utviklingen av samfunnet og at vi har et kjempebra team med flinke kollegaer som hver dag har gode diskusjoner og faglig utvikling.

– Hva er mest frustrerende?

– Det kan være frustrerende å få ting til å henge sammen. Vi har strategier og overordnede føringer som skal styre utviklingen i kommunen, og så gjelder det å dra i den retningen som disse legger til rette for. Det er ikke alltid alle partene bidrar med det, så da handler det om å forsøke å skape forståelse og begrunne hvorfor det å holde seg til planen er viktig og eventuelt inngå noen kompromisser for å få realisert prosjekter. Det er helt avgjørende at alle parter i en utviklingsprosess er løsningsorienterte, sier den unge seksjonslederen.

– Hvorfor fortjener du Cityglød Nord-prisen?

– Jeg stusset litt på hvorfor en vanlig kommunal ansatt blir nominert til en pris som handler om eiendomsutvikling. Men jeg tenker at det er jo eiendomsutvikling i tidlig fase det vi driver med, så sånn sett kan det jo være positivt at det går en pris til de som er involvert i det. Man skal bygge noe som skal vare lenge og som man bør være stolt av i mange år fremover, da er det viktig å planlegge godt, sier Marthinussen.

Dette er begrunnelsen for nominasjonen:

«Mats er en engasjert og synlig leder i Bodø kommune, med stor arbeidskapasitet og en brennende interesse for byutvikling. Han har vært en sentral bidragsyter til den gjennomarbeidede områdeplanen for Molobyen, som skaper gode rammer for både boliger og næringsliv. Han utmerker seg med sin evne til å kombinere grundighet og effektivitet med nysgjerrighet og utviklingsorientering. Mats engasjerer seg bredt i fagfeltet, er oppdatert og involverer barn for å sikre et inkluderende perspektiv i planleggingen. Hans evne til å sikre likebehandling og forutsigbarhet i dialogen med ulike aktører i byutviklingen skaper tillit og respekt. Mats er også en av initiativtagerne til, og styremedlem i Norsk Bolig- og Byplanforening (BOBY) avd. Bodø. Norsk BOBY er en ideell og partiuavhengig organisasjon for alle som er engasjert og interessert i by- og samfunnsplanlegging. Som leder er han dyktig til å håndtere en gruppe med variert kompetanse, og han får det beste ut av sitt team. Mats er en inspirerende fagperson og leder som utgjør en betydelig forskjell i byutviklingsarbeidet.»

Juryen til Cityglød Nord er Carine Bjørvik Andersen (Estate Media), Ann Margareth Walaker Hutchinson (Barlindhaug Eiendom), Eirik Espejord (Pellerin) og Anders Coucheron (Meco Eiendom).

Powered by Labrador CMS