FORNØYD: - Jeg kommer hjem, sier tidligere justisminister Jøran Kallmyr om returen til sin gamle advokatjobb i Ræder.(FOTO: CF Wesenberg@kolonihaven)Jøran Kallmyr ræder
FORNØYD: - Jeg kommer hjem, sier tidligere justisminister Jøran Kallmyr om returen til sin gamle advokatjobb i Ræder.(FOTO: CF [email protected])Jøran Kallmyr ræder

Jøran Kallmyr tilbake til Ræder

Tidligere justisminister Jøran Kallmyr går tilbake til Advokatfirma Ræder som partner fra 1. august 2020.

Publisert Sist oppdatert

Den erfarne advokaten har tidligere arbeidet med bla eiendomsrett, forvaltningsrett og regulatoriske problemstillinger i samme advokatfirma og vil få en sentral rolle i videreutvikling av selskapets eiendomsavdeling.

– Jeg kommer hjem. Jeg ser frem til å arbeide med mine tidligere dyktige kollegaer i et veletablert forretningsadvokatfirma som Ræder er, sier Jøran Kallmyr.

LES OGSÅ: Går til Andresesens private selskap

Kallmyr er advokat og politiker. Han var justisminister fra 29. mars 2019 til 24. januar 2020, da han gikk ut av regjering.  Tidligere har han vært statssekretær og hatt sentrale politiske verv i Oslo kommune. Han avslutter nå sin politiske karriere og blir advokat igjen, når karantenetiden er ute den 1. august.

– Eiendomsteamet blir helt klart styrket, og vi får både større bredde ogspisskompetanse når Jøran er tilbake på laget fra august av, sier Eva Hagen , leder av eiendomsavdelingen.

Med bred og tung politisk erfaring og erfaring både fra næringsliv og det offentlige, vil han i eiendomsteamet gi råd til kunder med spørsmål knyttet til offentlig sektor, regulatorisk utvikling, som endringer av rammevilkår, og kommunikasjon og forhandlinger offentlige myndigheter.

Tilbake hos Ræder vil han blant annet arbeide med eiendomsrett, forvaltningsrett og regulatoriske utfordringer.

– Kombinasjonen av juss, god innsikt og forståelse for politiske og offentligeprosesser, kommunikasjon er avgjørende for å lykkes i størreeiendomsutviklingsprosjekter og i regulatoriske problemstillinger. Eiendom ogeiendomsutvikling, plan- og bygningsrett er et komplekst fagområde i god vekst, og jeg ser frem til å arbeide videre med dette saksområdet sammen med resten av teamet, Kallmyr.

LES OGSÅ: WeWork-direktør Henrik Taubøll går til Wiersholm

– Vi har savnet Jøran og er svært glade for at han har valgt å komme tilbake til oss. Med ham styrker vi laget med en dyktig, engasjert og god lagspiller, sier daglig leder Odd Nymark.

– Vi ser en stadig større etterspørsel etter erfarne rådgivere i skjæringspunktet mellom jus, forvaltning og politikk. Han har en unik kompetanse, er en av landets fremste advokater innen sitt fagfelt og nå med erfaring som statsråd noe svært få advokater har. Han vil styrke vår eiendomskompetanse ytterligere, sier Nymark.

Advokatfirmaet Ræder har rundt 70 medarbeidere.