LEIETAKERNE VIL IKKE KJØPE: Leiegården har åtte etasjer. Foto: Google Street View.

Ingen stilte på møte om forkjøpsrett

Da Eiendoms- og byfornyelsesetaten inviterte leietakerne i leiegården Spireaveien 9 til møte om forkjøpsrett, dukket ingen av de 67 leietakerne opp.

Publisert Sist oppdatert

Forkjøpsrett til utleieleiligheter har vært i fokus det seneste året etter at det ble kjent at Ivar Tollefsens eiendomsselskap Fredensborg hadde unnlatt å melde inn kjøp av flere leiegårder. Flere politikere mente at Fredensborg hadde snytt leietakerne for muligheten til å kjøpe bygården hvor de leide sin bolig. Men interessen for bruk av forkjøpsretten har vært laber hos leietakerne.

I desember skrev Estate Nyheter om leiegården i Spireavegen 7 som var solgt fra Xbo Eiendom til Vestby Hyttepark for 72,5 millioner kroner. Leiegården har 67 hybler, og Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) gjennomførte møte for leietakerne for å informere om deres mulighet til å bruke forkjøpsretten. Men det var ikke mange som viste sin interesse for å sikre seg boligen på forkjøpsrett.

«Til spørsmålet om vedtak kan jeg opplyse at det er holdt beboermøte, dog uten noen fremmøtte», svarte EBY på en e-post fra megleren som lurte på om det var fattet noe vedtak om forkjøpsrett.

Etter at ingen av leietakerne i Spireaveien 9 viste interesse for å bruke forkjøpsretten, skal kommunen nå vurdere om den vil bruke sin rett til å kjøpe bygården.

Powered by Labrador CMS