FØRTS: Tidenes første industribygg har nå blitt miljøsertifisert med BREEAM-NOR.
FØRTS: Tidenes første industribygg har nå blitt miljøsertifisert med BREEAM-NOR.

Ingen har gjort dette før dem

Industribygget Leman Vestby er det første som noensinne er BREEAM-NOR-sertifisert med nivå Very Good.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er stolte over å være først ute med denne sertifiseringen. Dette gir en ekstra motivasjon i vårt videre arbeid med bærekraftige industribygg, sier prosjektleder Rune Bang hos byggherren Bulk i en pressemelding.

Tidenes første industribygg har nå blitt miljøsertifisert med BREEAM-NOR. Grønn Byggallianse håper flere kommer etter.

LES OGSÅ: Dette er Bulks kjempeprosjekt i Vestby

– Det har vært en stor økning i antallet kontorbygg som blir BREEAM-NOR-sertifisert de siste årene, og både finans og leietakere stiller høyere miljøkrav enn før. Stadig flere miljøsertifiserer boliger, men industribyggene ligger foreløpig etter. Derfor er det svært gledelig at Bulk her går foran. Vi håper at flere nå velger å sertifisere industribygg, sier Viel Sørensen som er leder for sertifisering i Grønn Byggallianse.

Leman Vestby er basert på Bulks standard Bulk Modul-konsept.

– Vi ønsket å benytte en internasjonalt anerkjent miljøsertifisering for å få en målbar dokumentasjon på dette konseptet. Bulk har også sett på sertifiseringen som en læreprosess for egen organisasjon og for våre samarbeidspartnere, poengterer Bang.

LES OGSÅ: Dansker bygger storlager 

Han forteller om en bred og lærerik prosess underveis.

– Siden sertifiseringen var ny for oss og våre samarbeidspartnere, har vi valgt en bred og åpen dialog mellom alle involverte i prosjektet hvor vi har tatt oss tid til å utrede ulike løsninger og valg. Dette har vært tid- og ressurskrevende, men veldig lærerikt for alle de involverte, påpeker han.

Bulks mål er å bygge bærekraftig infrastruktur.

– Industribygg er en viktig del av samfunnets infrastruktur, og de utgjør store areal og volum. Sertifisering av industribygg øker bevisstheten om ulike miljøaspekter ved planlegging, oppføring og drift, sier han.