FELLES: Sjøhagen på Kvalaberg får felleshus der beboerne kan møtes, som her i INEO-prosjektet Eplestien.

Kommende boligprosjekt i Stavanger skal forebygge ensomhet

Planen er å bygge ca. 100 nye leiligheter rett sør for sentrum.

Publisert

– Vi boligutviklere har et stort ansvar for å bygge slik at folk kan møtes i hverdagen. At nye naboer enkelt kan bli nye venner. Det skal vi gjøre i Sjøhagen på Kvalaberg, sier markedssjef Roy Klungtvedt i INEO Eiendom ifølge en pressemelding.

Cirka 100 nye leiligheter står på planen for tomta i Hillevågsveien 104, der Rogalands Avis hadde trykkeri fram til 2002. INEO Eiendom kjøpte tomta av JM Norge høsten 2022. Den ligger ca. tre kilometer sør for byens jernbanestasjon, og skal romme mer enn leiligheter, lover Klungtvedt.

– Felleshus med kjøkken og selskapslokale. Drivhus, lånerom for deling av verktøy, og gjestehybler slik at man klarer seg uten det ekstra soverommet i egen leilighet. I appen Heime kan beboerne kommunisere og avtale alt fra turer til leksehjelp. Vi har mange planer, men først skal vi ha en medvirkningsprosess. De som vurderer å bo her, kan påvirke hva vi faktisk skal realisere, sier Klungtvedt.

Egenproduksjon av energi

I tillegg til å løfte frem sosial bærekraft, vil selskapet vise hvordan byggebransjen kan bidra til å løse prisproblematikken i dagens energimarked.

– Olje- og energiminister Terje Aasland var nylig i mediene og trakk fram fornybar bergvarme som en glemt energikilde. På Kvalaberg skal vi ha egenproduksjon av energi gjennom varmepumper med brønnpark og vannbåren oppvarming. Det er en grønn løsning som hjelper på strømregningen, sier Klungtvedt.

Utbygger og arkitekt

Sjøhagen utvikles av INEO Eiendom og Helen & Hard arkitekter, som tidligere har samarbeidet om populære Stavanger-prosjekter som Husene i Skogen, Eplestien og Pynteneset. Sammen vant de to også prosjektkonkurransen om utbygging av Teknikken.

Ved inngangen til 2022 bodde over en million nordmenn alene, 19,1 prosent av befolkningen. Det er ifølge SSB en økning på 0,3 prosentpoeng fra året før, da antallet aleneboende for første gang bikket nettopp millionen.

Leilighetene blir fra 42 kvadratmeter store og INEO lover fleksible planløsninger som skal gi arealeffektivitet

Powered by Labrador CMS