Utvikling:

OVER 30.000 KVM: Total tilgjengelig bruksareal i forhold til vedtatt regulering er 28.327 kvm pluss ca. 3.500 kvm lagerareal under terreng.

Her er planen for den siste tomten på HasleLinje

Höegh Eiendom og AF Eiendom ønsker kontorlokaler og utadrettede funksjoner i arealene over terreng. I tillegg foreslås en flerbruksarena.

Publisert Sist oppdatert

De siste 10 årene har transformasjonsprosjektet HasleLinje utgjort en stor del av virksomheten i Osloporteføljen til Höegh Eiendom. HasleLinje er beliggende mellom de tre T-banestasjonene Hasle, Løren og Økern i Oslo øst. Arcus (tidl. Vinmonopolet) sitt hovedkontor og sentrallegg var beliggende på denne tomten i perioden 1973-2012. Prosjektet omfatter 733 boliger og ca. 150.000 kvadratmeter med næring (eksklusive parkering).

Nå er det bare én tomt igjen å utvikle, nærmere bestemt Bøkkerveien 1-3, som er beliggende sørvest av Hasle Linje utviklingsområde i overgangen mellom Hasle, Økern, Løren og Valle Hovin. Det er flere av tomtene i umiddelbar nærhet som pr. i dag er under utvikling. Det planlegges nye boliger og forretningskvartaler, både mot vest og syd for tomten.

Lund+Slaatto Arkitekter har – etter en idékonkurranse organisert av Höegh Eiendom og AF Gruppen – overtatt rollen som ansvarlig søker for Bøkkerveien 1-3. Nå har arkitektselskapet sendt inn en redegjørelsene for prosjektet i forbindelse med en forestående forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE).

Rammesøknad planlegges innsendt mars / april 2023, og forslaget skal ikke overskride tilgjengelig utnyttelse definert i regulering. Total tilgjengelig bruksareal er 28.327 kvadratmeter pluss ca. 3.500 kvadratmeter lagerareal under terreng.

- Bøkkerveien 1-3 skal, i tett dialog med sine naboer, bidra til en sammenhengende bystruktur og sikre kontinuitet og aktive forbindelser på tvers av området, skriver Lund+Slaatto Arkitekter i redegjørelsen.

Det etableres hovedsakelig kontorlokaler i arealene over terreng, samt utadrettede funksjoner i etasjene tilknyttet tilstøtende gater og offentlige rom for å forsterke aktivitet i byområdet hele døgnet. Höegh Eiendom og AF Eiendom ønsker også å etablere en forsamlingssal egnet for idrett og kultur (flerbruksarena).

Hasle T- banestopp ligger innenfor kort gangavstand, og forbindelsene langs og gjennom eiendommen mot Løren og Økern vil være sentrale.

- Fotgjengerflyt gjennom tomten vil bidra til å knytte de omkringliggende delområdene sammen, og danner sosiale treffpunkter med mulighet til aktiv programmering som flerbruksarena, serveringssteder og høykvalitets sykkelparkering. Et stort møtepunkt etableres der Bøkkerveien krysser Vinslottets torg. Dette støtter opp om Bøkkerveien som strøksgate med ekstra puls og dynamikk.

Beplantning i forbindelse med nye plassrom og langs fotgjengerforbindelsene skal forsterke den overordnede grøntstrukturen og skape attraktive og frodige byrom.

Ifølge redegjørelsen har tiltakshaver høye bærekraftambisjoner for prosjektet. Blant annet er det en målsetning at prosjektet reduserer klimagassutslipp med 50 prosent sammenlignet med bransjestandard (FutureBuilt Zero).

- Det vil dessuten være stort fokus på sosial bærekraft, deleøkonomi og klimatilpasninger (robust materialbruk, overvannshåndtering, fuktsikring m.m.). Det er en ambisjon om å oppnå sambruk av enkelte arealer for å sikre arealeffektivisering og for å tilrettelegge for sosial samhandling mellom brukere.

- Det er dessuten et mål at torget som skal utvikles på tomten, skal være til glede for hele nabolaget. Det vil gjennomføres en medvirkningsprosess for å få innspill på hvilke funksjoner ulike brukergrupper i området ønsker seg av et slik torg for at de skal bruke det. Torget vil også inneha viktige funksjoner for å styrke biologisk mangfold og sikre god overvannshåndtering, heter det i redegjørelsen.

Arkitektselskapet skriver også at tidligere prosjektvolum har vist seg vanskelig å løse kommersielt. Det ønskes derfor en trinnvis utvikling av prosjektet i minst tre byggefaser.

Powered by Labrador CMS