Bolig:

NYTT PROSJEKT FRA NORDR: Grønnvollkvartalet på Helsfyr har salgsstart i slutten av oktober.

Nordr-sjefen oppgitt over manglende ny-reguleringer i Oslo

– Så lenge antallet ny-regulerte boliger i Oslo fortsetter å være lavere enn behovet, kommer prisene til å holde seg høye, sier Andreas Martinussen.

Publisert Sist oppdatert

Hans selskap starter salget av det nye boligprosjektet Grønnollkvartalet i Oslo i fjerde kvartal på Helsfyr i slutten av oktober. Nesten alle andre nye salg av boliger, er nye salgstrinn i eksisterende prosjekter. Et unntak er Stor-Oslo Eiendoms prosjekt Pilar Bjerke, med 63 leiligheter som legges ut for salg i november.

– I dette tilfellet brukte vi «bare» 5 år på reguleringsprosessen. Dessverre så sitter vi med følelsen at boligmarkedet de siste syv årene sakte, men sikkert har beveget seg mot kollaps med stadig lengere reguleringstider. Når Oslo nå når et nytt bunnpunkt med en igangsetting på kun 1.400 boliger, så bør det være en solid vekker for Oslos politikere, sier administrerende direktør i Nordr, Andreas Martinussen.

Han mener det fremstår som om Oslo-kommune helt har sluppet målet om å regulere flere boliger.

– Skrekkeksemplet er Oppsal Gård, der vi uken etter at Plan og bygg var klar med sin innstillig opplever at bystyret gjennom et benkeforslag vedtar krav om egen områdeplan, sier Martinussen.

Det skjedde i 2017 og da hadde Nordr allerede holdt på med regulering i tre år. Nå har det gått ytterligere 5 år, og områdeplanen for Oppsal ser ut til å være helt i det blå.

– Oslo har blitt en by for de som eier bolig fra før, ikke for de som skal inn på boligmarkedet, sier Martinussen.

Prosjektet Grønnvollkvartalet på Helsfyr har stort fokus på bærekraft og ifølge Nordr blir det Norges mest bærekraftige boligprosjekt. Han mener Nordr har sin styrke i å regulere store og komplekse prosjekter og er bedre enn de fleste når det gjelder å levere bærekraftige boliger som svarer på samfunnets utfordringer og politikerne ambisjoner. Martinussen er derfor på jakt etter flere nye prosjekter i Oslo.

– All motgang under reguleringsprosessene i Oslo til tross, så har vi ikke tenkt å gi oss. Snarere tvert imot, sier Nordr-sjefen, som er klar til å kjøpe nye boligprosjekter.

Artikkelen er oppdatert med informasjon om Stor-Oslo Eiendoms boligprosjekt Pilar Bjerke, som også kommer for salg i fjerde kvartal.

Powered by Labrador CMS