Transaksjon:

SOLGT: Keysers gate 1.

Höegh Eiendom og Lerka Eiendom kjøper i sentrum

De to partnerne har kjøpt Keysers gate 1 i Oslo sentrum.

Eiendommen, som ligger på hjørnet av Akersgata, har tidligere huset Søilen teater, ett av hovedstadens første teatre, som dannet grunnlaget for det som i dag er Edderkoppen teater.

– Vi har vært i området i snart 15 år gjennom Akersgata 73, og har over tid sett at det er en storstilt byfornyelse på gang mellom Tullin og Hammersborg. Vi har stor tro på denne transformasjonen, så dette er en investering for fremtiden, sier Cato Dehli Lauritzen, Höegh Eiendoms områdedirektør for Oslo.

Han forteller at kjøperne håper eiendommen blir en viktig del av byfornyelsen i området. Måløet er å gi noe tilbake til bygulvet som nå utvikles på Hammersborg.

Höegh Eiendom har tidligere samarbeidet med Lerka Eiendom om prosjekter.

– Höegh Eiendom er en gjeng med utrolig fine folk som det er svært hyggelig å samarbeide med. De er både veldig hyggelige og veldig kompetente, og med en fantastisk positiv energi. Vi likte eiendommen veldig godt og har tro på området. Det ligger sentralt i forhold til alt, og vi tror beliggenheten på sikt bare vil bli bedre og bedre, sier Lars Robert Kristiansen i Lerka Eiendom.

Det er et syndikat som er satt opp av Industrifinans som selger eiendommen. Holm Eiendom har en eierandel på 40 prosent i eiendommen som har fem etasjer. I 2019 hadde Keysersgate Eiendom, som formelt eier eiendommen, leieinntekter på 7,8 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS