Aktuelt:

FRIOMRÅDE: Buffersonen helt i syd er et 20 dekar stort område, hvor det er avsatt 17 dekar til friområde.

Her kommer Oslos nye bystrand

De som flytter inn i de 1.500 boligene på Grønlikaia, får havnepromenaden og en ny bystrand som nærmeste nabo.

Publisert

I forrige uke skrev Estate Nyheter at Hav Eiendom hadde sendt inn planinitiativet for Grønlikaia. Ett av de viktigste plangrepene er å flytte havnepromenaden fra dagens kaikant helt ut mot fjorden.

– Dette nullstiller eksisterende plans privatisering av store deler av sjøkanten, og gir fjorden tilbake til byens befolkning i tråd med Havnepromenaden i øvrige deler av Fjordbyen, skriver fagkyndig Rodeo Arkitekter i bestilling av oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE).

I syd er det også tegnet inn en sandstrand. Administrerende direktør Kjell Kalland i Hav Eiendom har tidligere uttalt til Estate Nyheter at denne blir 1 kilometer lang og at det kommer en park i enden.

Artikkelen fortsetter under bildeserien

Ill: Rodeo Arkitekter
Ill: Rodeo Arkitekter
Ill: Rodeo Arkitekter
Ill: Rodeo Arkitekter
Ill: Rodeo Arkitekter
Ill: Rodeo Arkitekter
Ill: Rodeo Arkitekter

– Per i dag er Grønlikaia kanskje det mest uoppdagede området langs Havnepromenaden, samtidig som det for mange gående, syklende og pendlere er det første visuelle møtet med Oslo med et unikt panorama over byen og fjorden, skriver Rodeo Arkitekter til PBE.

Buffersonen helt i syd er et 20 dekar stort område, hvor det er avsatt 17 dekar til friområde, samt noe bebyggelse for et allmennyttig formål. Dette er både starten og enden på Havnepromenaden, og det skiller byen fra havnevirksomheten på andre siden av Alnaelvas utløp. Området vil være støybelagt fra Mosseveien, men «har flott utsikt innover mot byen og ut til øylandskapet i fjorden».

– Det foreslås som i planinitiativet fra 2013 å legge inn noe bebyggelse som støyskjerm mot Mosseveien, men ellers at hoveddelen av området blir et friområde. Programmering av buffersonen vil være en sentral del i pågående medvirkningsprosess, både innenfor friarealet og der det bør bebygges. Et viktig tema i denne vurderingen vil være å sikre at programmeringen av bebyggelsen gir økt sjanse for en helårs bruk av området.

I tillegg til 1.500 boliger ønsker Hav Eiendom å bygge 60.000 kvadratmeter næring på Grønlikaia.

Powered by Labrador CMS