STORT: Jens Petter Hagen skal øke aktiviteten betraktelig.
STORT: Jens Petter Hagen skal øke aktiviteten betraktelig.

Hentet nær 20 milliarder til nytt, nordisk eiendomsfond

Til tross for koronakrisen har eiendomsinvestoren reist rekordbeløpet 1,9 milliarder euro til nye investeringer.

Publisert Sist oppdatert

– Vår ambisjon er å øke aktivitetene betraktelig i Norge og skape verdier gjennom mer kundesentrerte og grønne løsninger, sier Jens Petter Hagen i en pressemelding.

Som leder av NREP Norge ser han nå at deres fjerde multistrategifond - Nordic Strategies Fund IV - er fulltegnet og klart for å investere i underbetjente eiendomssegmenter i Norden.

Hovedfokuset skal være boliger og logistikk.

LES OGSÅ: Orker ikke krangle mer og går for omregulering

Fondet er det største nordiske eiendomsfondet noensinne, og NREP har allerede forpliktet mer enn 40 prosent av fondets kapital til nye investeringer. Selskapets liste over kvalifiserte potensielle investeringer overstiger allerede fondets gjenværende kapital, og fondets størrelse ble begrenset til å matche investeringsmulighetene i investeringsperioden. Interessen blant investorer har vært veldig stor, ifølge meldingen.

- Vi skaper verdi for våre investorer, kunder og øvrige samarbeidspartnere ved å gjøre eiendomsbransjen bedre, med mer kundevennlige og bærekraftige løsninger. Vår strategiske tilnærming til eiendom har klart seg godt gjennom koronakrisen og vist seg å være veldig robust. Den har også ført til mange nye muligheter innen våre tre hovedsegmenter, sier administrerende direktør Claus Mathisen.

LES OGSÅ: Bunde og Blystad bygger 11.000 kvm

NREPs tilnærming til eiendom fokuserer hovedsakelig på tre segmenter: Logistikk, boliger og omsorgsboliger. Alle tre er gjenstand for økende etterspørsel. De nordiske hovedstedene er blant Europas raskets voksende og står med det overfor mange utfordringer.

- Vi følger med på alle eiendomssegmentene når vi analyserer utfordringer vi kan bidra til å løse. Eksempelvis mangler nordiske hovedsteder rimelige utleieleiligheter for folk med lav og middels inntekt. I Skandinavia antas det at befolkningen på over 80 år vil øke med over 50 prosent frem mot 2030, noe som vil skape stor mangel på omsorgsboliger, påpeker Mathisen og legger til at 40 prosent av svenske kommuner allerede rapporterer om et umiddelbart behov.

LES OGSÅ: Nye milliarder til eiendomskjøp

De første investeringene i fondet inkluderer 12 omsorgsboliger, hovedsaklig i Sverige, samt boliginvesteringer som utvikling av 108 nullutslippsleiligheter utenfor Stockholm, og et boligprosjekt med ca 400 leiligheter i København.

I Norge er et nytt samarbeid med Oslo House etablert for å utvikle boliger i Oslo-regionen, og i Finland inkluderer investeringene nye tomter for å videre utvikle co-living konseptet Noli Studios.

Fondet inkluderer også logistikkinvesteringer i Norge, Finland, Danmark og Sverige. Selv om NREP hovedsakelig investerer i bolig-, logistikk- og omsorgsbolig-segmentene, følger selskapet også nøye med på muligheter i andre områder.

LES OGSÅ: La 367 boliger på is. For lang tid.

- Vi investerte nylig i Clarion Hotel Amaranten i Stockholm. I tillegg er vi i en tidlig fase av å iverksette en ny strategi for kontorsegmentet, sier Hagen.

NREPs investorer er hovedsakelig internasjonale og nordiske pensjonsfond. I Norge er blant annet Optimum og Strømstangen investorer. I Danmark er Industriens Pension, et pensjonsfond for 400.000 industriarbeidere, ny investor. Fondet støttes også av Novo Holdings, holdingselskapet til Novo Nordisk Fonden, en av verdens største veldedige stiftelser. Novo Holdings ble nylig minoritetseier i NREP etter å ha investert i selskapets fond siden 2018.