NASJONALT OG INTERNASJONALT: Hilde Nordskogen som skal lede Henning Larsen i Norge.
NASJONALT OG INTERNASJONALT: Hilde Nordskogen som skal lede Henning Larsen i Norge.

Henning Larsen Architects blir nasjonal aktør

Nå får det anerkjente, danske arkitektfirmaet tilstedeværelse over hele Norge.

Publisert

I 2019 kjøpe Rambøll Gruppen opp danske Henning Larsen Architects, et prisbelønt arkitektfirma med kontorer over hele verden.

Etter en lengre strategiprosess blir nå over 200 arkitekter fra Rambøll en del Henning Larsen – som dermed får kontorer over hele Norge ifølge en pressemelding.

Selskapet er under Rambølls paraply og heleid av Rambøll Norge.

- Vi kommer til å ha en unik blanding av global spisskompetanse og lokal kunnskap. Vi skal ta vare på alle de kundene og prosjektene vi allerede har, sier Hilde Nordskogen som skal lede Henning Larsen i Norge.

Sjokkrapport

For Kasper Kyndesen som er design director og partner i Henning Larsen, er satsing på bærekraft en nødvendighet som også presser frem tettere samarbeid mellom arkitekt- og ingeniørfag.

- Nylig fikk vi en sjokkerende rapport fra Intergovernmental Panel on Climate Change, som i klartekst viser at vi har det ekstremt travelt med å endre måten vi bygger samfunnet vårt på. Spørsmålet om hvordan vi skal løse disse utfordringene er helt sentralt for alt vi driver med, og vi mener det er avgjørende for alle som driver med bygg og samfunnsutvikling, påpeker han blant annet.

Siden det danske selskapet ble en del av Rambøll har det i stor grad vært business as usual for de to. Det seneste året har de jobbet med integreringen – og nå går startskuddet for nye Henning Larsen.

Flere prosjekter

- Målet om å skape et bærekraftig samfunn, kombinert med vår felles nordiske arv, har allerede ført til en rekke spennende prosjekter. Sammen har vi vunnet konkurransen om å designe Nomoria, et nytt opera og kulturhus i Kristiansund. Et annet prosjekt er utviklingen av NLA Høyskolens nye campus i Diakonhjemmets hage i Oslo. Rambøll har også et utviklingsprosjekt i Kristiansand, der industriområdet Kroodden skal bli et attraktivt område for å leve og bo. I Bergen har Rambøll og Henning Larsen fått oppdraget med å revitalisere kulturinstitusjonen Kode, heter det blant annet.

Samlet vil selskapet bestå av 750 medarbeidere fordelt på kontorer over hele verden.

Powered by Labrador CMS