VANT FIGHTEN: Erling Fossen og Kjell Kalland.
VANT FIGHTEN: Erling Fossen og Kjell Kalland.

Hav Eiendom ble årets byutvikler

Årets byutvikler ble kåret i går kveld på utestedet Trekanten under Oslo Urban Week.

Publisert

Det er under Fight Club-arangementet på Oslo Urban Week at prisen Årets byutvikler deles ut. Der forsøker moderator Erling Fossen å stille selskapene som er nominert til veggs mens de presenterer seg.

– Det startet som en useriøs pris, men den som vinner har aldri vært så stolt som når de vinner, sier Erling Fossen om prisutdelingen, som fant sted i går kveld på utestedet Trekanten i Tullinkvartalet.

– Vårt samfunnsoppdrag er å skape en bærekraftig fjordby og verdier for byen, havnen og alle som bor her. Vi skal maksimere økonomisk verdiskapning og samtidig maksimere samfunnsnytten. I Bjørvika har vi vist at det er mulig å gjøre begge deler, sier Kjell Kalland administrerende direktør i Hav Eiendom

Under presentasjonen argumenterte Kalland for at Hav Eiendom har vært sentral i å skape de gode byrommene i Bjørvika og han mente det er blitt underkommunisert hvor viktig Hav Eiendom har vært for den populære bydelen.

Juryen besto av Sonja Horn (adm. direktør i Entra), Hanna E. Marcussen (byråd for byutvikling) og Arne R. Myklestad (adm. direktør/partner i DARK Arkitekter). De ga sine stemmer til kandidatene, og så ble vinneren til slutt valgt etter en avstemning blant tilskuerne i salen.

De øvrige kandidatene var Neptune Properties, OBOS og Ferd Eiendom.

Powered by Labrador CMS