Bolig:

FORNØYDE: Et litt ruskete marked til tross - disse utviklerne er fornøyde så langt.
FORNØYDE: Et litt ruskete marked til tross - disse utviklerne er fornøyde så langt.

Har solgt boliger for 3,7 milliarder hittil i år

Tallene for tredje kvartal er også svært solide.

Publisert Sist oppdatert

Et ruskete boligmarked til tross – Profier og Neptune kan vise til et svært solid salg i tredje kvartal, med en samlet salgsverdi i nye prosjekter på 836 millioner kroner. Så langt i 2022 har verdien av solgte boliger passert 3,7 milliarder, mot 2,6 milliarder per 3 kvartal 2021.

Profier er nærmest utsolgt i alle de store prosjektene som skal leveres i 2024 og 2025, med en snitt salgsgrad på 92 prosent ifølge en pressemelding.

- Vi er meget godt fornøyde med å ha oppnådd såpass høy salgsgrad på boligene som er i produksjon, og har dermed god kapasitet til å satse på nye prosjekter fremover, sier Kristen Rikter-Svendsen som er markedsansvarlig i Profier.

Rekordår i år

Mens Profier har ligget relativt jevnt med tidligere år, har det største utslaget vært at Neptune har kommet i gang med en rekke salgsstarter i 2022.

Selskapet har hatt et rekordår så langt, med i overkant av 1,5 milliarder i salgsverdi fordelt på 7 prosjekter og 156 boliger.

- Vi er svært fornøyde med året så langt, og har kommet godt i gang med planlagte salgsstarter. Vi merker et mer selektivt marked, men har prosjekter med kvaliteter som er etterspurt også i et mer usikkert marked. Selv om det nå skrives om fallende boligpriser og dystre fremtidsutsikter, er det ikke spådd mer enn en reversering av det vi har hatt av prisoppgang i 2022 selv fra de mest pessimistiske makroanalytikerne, sier administrerende direktør Anders Gregersen.

Powered by Labrador CMS