AMBASSADØR FOR AMBASSADEN: - Nå gleder vi oss til å invitere til gjenåpning - litt over 64 år etter den offisielle åpningen, sier Even Ofstad.
AMBASSADØR FOR AMBASSADEN: - Nå gleder vi oss til å invitere til gjenåpning - litt over 64 år etter den offisielle åpningen, sier Even Ofstad.

Han leder Ambassadens event-satsing

Når Ambassaden gjenåpner i høst, blir det med eventlokaler som tar opptil 800 mennesker. Det er Even Ofstad (46) som leder satsingen og han forteller om stor interesse før åpningen.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere amerikanske ambassaden i Henrik Ibsens gate 48 får også tre serveringsteder, og arbeidet mot åpningen i november pågår for fult.

– Dette blir Oslos råeste event-scene og passer til alt fra bryllup til kick offs og bedriftssamlinger. Lokalet har stor fleksibilitet og vi har også tilgang til takterrassen, atriet og restaurantene ved behov. Dette betyr også at vi tilbyr mat og vin av topp kvalitet, sier Even Ofstad.

Åpen og tilgjengelig

Det er seks år siden Fredensborg kjøpte det ikoniske trekantede bygget, og renoveringen har vært en møysommelig prosess. Det var den verdenskjente finskamerikanske arkitekten Eero Saarinen som tegnet ambassaden, og Fredensborg har pusset støv av gamle tegninger og fotografier for å i best mulig grad tilbakeføre bygget til opprinnelig stand.

– Ambassaden var en åpen og tilgjengelig bygning hvor kulturutveksling stod sentralt. Dette endret seg som kjent med årene, og til dels store endringer ble gjort både innenfor og utenfor de tre ytterveggene. Nå gleder vi oss til å invitere til gjenåpning - litt over 64 år etter den offisielle åpningen, sier Even Ofstad.

Etter overtagelsen har Fredensborg blant annet gravd ut to nye etasjer under bygget, og mer enn 16.000 kubikk stein er fjernet. Det er her, med utgang mot Løkkeveien og Aker Brygge, at det nye eventlokalene er.

– Rammene for eventer her på Ambassaden kan ikke bli bedre, og vår jobb er å sørge for at opplevelsene vi skaper og servicen vi gir holder like høyt nivå. Vi har fått på plass meget kompetente team på serveringsstedene, og jeg er veldig glad for at Even skal lede arbeidet med konferanser og eventer, sier Rajko Mink i Fredensborg.

Even Ofstad begynte i Fredensborg for drøyt et år siden – da bygget fortsatt stod på 256 stålpæler.

– Dette er et av de virkelig mytiske og ikoniske byggene i Oslo og det er et privilegium å være med gjenåpningen. I tillegg til de 600 kvadratmeterne med topp moderne og fleksible eventlokaler, kan arrangører leie takterrassen, vinbaren og brasseriet – og det jeg mener kanskje er Oslos vakreste rom; det pentagon-formede atriet som er perfekt for vielser, intimkonserter og mottagelser, sier Opstad.

Even Opstad kom fra stillingen som salgssjef i Fursetgruppen og er bachelor i HR og ledelse fra Markedshøyskolen.

Powered by Labrador CMS