KJØPER: Gustav Magnar Witzøe og Mats Østgaard Pettersen har kjøpt en eiendom på Nedre Elvehavn.

Gustav Magnar Witzøe kjøpte Dokkhuset

Kulturhuset Dokkhuset i Trondheim er blitt solgt til Salmar-arvingen Gustav Magnar Witzøe og Mats Østgaard Pettersen.

Publisert

Gjennom selskapet MGM Eiendom har Gustav Magnar Witzøe og Mats Østgaard Pettersen selskapet Solsiden AS, som har en fremleiekontrakt for store deler av restaurantarealet på Solsiden. Nå har de to partnerne slått til og kjøpt Dokkhuset AS, som eier det kjente kulturhuset på Nedre Elvehavn. Selger er Jeje AS, som eies av Eirik Furset, som også driver Bare Blåbær.

– Bygget er leid ut til NTNU, som har vært der i over 15 år, sier Østgaard Pettersen, som er daglig leder i MGM Eiendom.

På spørsmål om de har kjøpt eiendommen for å kunne optimalisere utleien og se det i sammenheng med Solsiden, svarer han at kjøpet ikke har noe med Solsiden å gjøre.

– NTNU har en leiekontrakt, så vi har ikke kjøpt for å gjøre noe slikt, sier Østgaard Pettersen.

Dokkhuset ble ferdigstilt i 2006 og inneholder kontorer, scene, konsertsal med plass til 450 personer, restaurant med plass til ca. 80 personer, bar og takterrasse. Bygget på 830 kvadratmeter er leid ut til NTNU i første og andre etasje og Bare Blåbær AS, som leier serveringsarealene i eiendommen. Samlet årsleie i 2023 er anslått til rundt 2,5 millioner kroner.

Det var Norion Næringsmegling som var megler i transaksjonen.

– Vi har hatt en smal prosess med et knippe forhåndsdefinerte interessenter, og da vi kom i gang gikk det fort, sier megler Rune Husby i Norion Næringsmegling.

Han ønsker ikke å kommentere noen pris eller andre forhold i dealen.

Powered by Labrador CMS