EKSPRESS: Torget i Meieribyen er vedtatt i ekspressfart, fire måneder etter førstegangs innsendelse. Ill.: Mad arkitekter
EKSPRESS: Torget i Meieribyen er vedtatt i ekspressfart, fire måneder etter førstegangs innsendelse. Ill.: Mad arkitekter

Godkjente reguleringsplan på rekordtid

Torget i Meieribyen er vedtatt i ekspressfart, fire måneder etter førstegangs innsendelse. Det er en sjeldenhet i reguleringssammenheng.

Publisert

Detaljreguleringen er et byutviklingsprosjekt i sentrum av Skiptvet i Østfold. Illustrasjonsprosjektet og planen er utarbeidet av Mad arkitekter for Omtanke AS, Meierigården AS og kommunen.

– At reguleringsplanen har blitt godkjent på rekordtid skyldes mange ting, men et godt samarbeid fra alle parter er en viktig faktor. Mad har utarbeidet et robust og godt konsept for torget og tomten og det er vist hensyn til naboer og andre viktige premisser som har dukket opp underveis i prosessen, melder selskapet som mener kommunen har sikret en rask, effektiv og ryddig saksbehandling.

LES OGSÅ: Kulturkvartal i sentrum til nær 250 millioner

– Grunnlaget for de gode prosessene har vært forståelsen for at prosjektet kommer til å være samlende for Skiptvet og innbyggerne. Det er motiverende å skape et godt sted å leve og bo. Underveis har det vært arrangert åpne møter for naboer og interesserte for å sørge for viktig medvirkning rundt det som kommer til å forme fremtidens sentrum av Meieribyen, heter det.

Prosjektet skal sørge for å skape nye møteplasser og et definert og tydelig hjerte i Meieribyen. Første byggetrinn skal huse blant annet bibliotek, kulturseksjon, scene, 22 omsorgsboliger og sju leiligheter. Ferdig utviklet kan det bo et sted mellom 100 og 150 mennesker der. Ansvarlig partner og arkitekt Karoline Kolstad Heen, og arkitekt Jon-Martin Kolnes som har vært planansvarlig fra Mad, mener det er mye å lære av saker som denne.

LES OGSÅ: Nærmer seg storutvikling ved jernbanen

– Det handler om å snakke sammen, dele utfordringer og finne løsninger underveis. Det er viktig å respektere hverandre og tenke på at vi må gjøre hverandre gode. I tillegg er fremdriften essensiell. Planlegg nøye med oppdragsgiver og kommune før oppstart og ta høyde for uforutsette ting. Vi må ha en forståelse for at vi har ulike utgangspunkt, men at vi sammen skal skape noe som gjør byen bedre, flere hoder tenker bedre enn ett, sier Heen.