SALG: Oslo Cancer Cluster er et prosjekt OBOS Eiendom har gjennomført sammen med Utstillingsplassen Eiendom.
SALG: Oslo Cancer Cluster er et prosjekt OBOS Eiendom har gjennomført sammen med Utstillingsplassen Eiendom.

Giganten solgte aksjer for 675 millioner

OBOS Eiendom har solgt aksjene sine i Utstillingsplassen Eiendom.

Publisert Sist oppdatert

OBOS Eiendom har sittet som en av to store aksjonærer i Utstillingsplassen Eiendom (UPL) siden 2011 da Orkla Eiendom solgte seg ut. Nå selger OBOS aksjeposten på 38 prosent til selskapets andre store aksjonær, Haugans Hus, bestående av Monica og Terje Haugan. Salgssummen var 675 millioner kroner, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Bygger et helt kvartal for 310 millioner

– Vi selger aksjene som følge av at vi ønsker å allokere finansiering av nye prosjekter i egen regi. Vi har hatt et meget godt samarbeid med UPL, og vil fortsette å jobbe sammen med UPL, men da på prosjektbasis og ikke som eier i selve selskapet, sier konserndirektør Nils Morten Bøhler i OBOS Eiendom.

LES OGSÅ: Trysilhus åpner boligballet

Hamar-selskapet UPL er en nasjonal aktør innen eiendomsutvikling og forvaltning med fokus på Hamar og det indre Østlandet. Selskapet forvalter rundt 400.000 kvadratmeter med næringseiendom og har en bred portefølje innen primært kontor og hotell, samt en betydelig portefølje av utviklingsprosjekter.

– Vi har stor tro på videre vekst og fikk nå anledningen til å øke eierandelen vår. Vi har med oss Halgrim Thon som medeier og flere hundre lokale aksjonærer, påpeker styreleder Monica Haugan i UPL og hovedeier i Haugans Hus.

LES OGSÅ: Satser stort på lavprisboliger

OBOS Eiendom planlegger å investere omtrent 1 milliard kroner i nye næringsprosjekter. Hovedfokus de neste årene er utviklingen av Ulven og Construction City, ferdigstillelse av Kværnerbyen med prosjektet Oslo K, samt bygge Holmlia Senter.