FRA BENSINSTASJON TIL BOLIGER: Slik ser Einar Jarmund & Cos forslag til Balders gate 28.
FRA BENSINSTASJON TIL BOLIGER: Slik ser Einar Jarmund & Cos forslag til Balders gate 28.

Gammel bensinstasjon skal bli hyggelig nabolag

Møller Eiendom skal utvikle boliger, torg og serveringssteder på den gamle bensinstasjonen i Balders gate.

Publisert Sist oppdatert

Det var i 2018 at Møller Eiendom kjøpte Balders gate 28 på Frogner for 31,6 millioner kroner. Eiendommen, som tidligere huset en Circle K-bensinstasjon, har et tomteareal på 563 kvadratmeter. Nå vil eiendomsselskapet gjennomføre det de kaller et bykompletteringsprosjekt på eiendommen som har fått navnet Balders plass.

På den gamle bensinstasjonen planlegger Møller Eiendom et lite boligbygg med mulig cafe, restaurant, butikk og/eller galleri på gateplan.

– Bygget og arealplanleggingen fullfører en gammel plan for området fra 1937, og den nye arkitekturen vil sømløst binde de ulike epokene rundt plassen sammen, opplyser Møller Eiendom.

Det tas også sikte på å etablere et torg foran bygget, som kan være et møtested for strøkets beboere. Seks arkitektkontor har jobbet med forslag til bebyggelse av eiendommen. Einar Jarmund & Cos forslag «Balders plass» ble valgt som endelig forslag.

– Det er med stor begeistring, men også med en ydmyk innstilling at vi nå arbeider med en «byforbedring» i Balders gate. Vi ønsker å videreføre Frogners lokale preg og tilpasse oss det eksisterende bygningsmiljø i høyde, utforming og materialbruk, sier arkitekten bak prosjektet, Einar Jarmund fra Einar Jarmund & Co.

– Vi håper prosjektet, med det tilhørende nye nabolagstorget, vil skape en hyggelig og bymessig møteplass midt på Frogner, og samtidig fjerne overflødig veiareal til fordel for et livlig og solfylt bygulv. Det blir få, men eksepsjonelt fine leiligheter. Uttrykket taler for seg selv – kvalitet og tidløshet, sier Jakob Krupka, direktør forretningsutvikling i Møller Eiendom.