Content

Full kontroll på økonomien og prosjektene i eiendomsselskapet

På få måneder er kjedelige og tidkrevende prosesser automatisert.

Publisert Sist oppdatert

Som seg hør og bør har Beliggenhet Holding elegant tatt eierskap til det viktigste salgsargumentet innen eiendom: Beliggenhet. De er eid av Auctus-konsernet som består av et 30-talls bedrifter.

Beliggenhet Holdning jobber med spennende og nyskapende boligprosjekter på Østlandet, representert ved blant annet de flotte utviklingsprosjektene Heggedal Terasse i Asker en utbygning på ca 12 000 kvadratmeter og Solnes Brygge ved Melsomvik i Sandefjord. Sistnevnte er et prosjekt på 16000 – 17 000 kvadratmeter som skal utvikles til boliger ved vannkanten.

– Våre eiendommer og prosjekter skal ha tidsriktig arkitektur og gode løsninger. De skal være særegne og ha kvaliteter som gir livskvalitet for våre kunder. Det skal oppleves trygt å kjøpe fra oss, fordi vi leverer høy kvalitet, har god gjennomføringsevne og er forutsigbare. Det krever at vi har kontroll på alle prosesser og detaljer i alle prosjekter, sier konsernets regnskapssjef Finn Berntsen.

Klikk her for å Lese om hvorfor Berntsens bransjekollega Knut Rønning mener han er verdens heldigste CFO

Samlet alt i ett økonomisystem

Berntsen kom på engasjementsoppdrag inn i Auctus-gruppen i 2018 med et tydelig mandat om å få på plass kontroll og effektive rutiner i regnskapsprosessene samt i det løpende konsernregnskapet. Han selv og oppdragsgiver var så fornøyde at han raskt ble ansatt på fulltid fra 2019. Noe av det første Berntsen gjorde var å få lønnskjøringen, som var outsourcet, tilbake i Xledger. Han har siden ikke sett seg tilbake, og er godt fornøyd med kvaliteten i det norske økonomisystemet.

– Jeg har jobbet i godt over 30 år i regnskapsbransjen, og har vært borti det meste av systemer. Regnskaps- og kontrollansvarlig må være med på utviklingen og kunne se alle mulighetene som finnes for å få full nytte av moderne systemer. Jeg drar nytte av slike muligheter som Xledger gir og kommer derfor ikke til å gi slipp på Xledger, sier Berntsen smilende.

Full kontroll på eiendomsprosjektene

I Auctus er de kun åtte ansatte som sitter med ansvaret for store prosjekter i milliardklassen. Dette og korte utviklingstider på to- tre år, krever effektiv jobbing med effektive systemer. I Xledger har de fått en komplett løsning for prosjektregnskapet, som gjør det enkelt å administrere prosjektene uavhengig av størrelse. Alle prosjektlederne kan følge med på daglig basis, og har full oversikt over prognoser og lønnsomheten i hvert prosjekt.

Like viktig er det at systemet er rigget slik at konsernet raskt kan legge til både nye bedrifter og store prosjekter i strukturen.

– Skalerbarheten gjør opprettelsen av nye selskaper helt strømlinjeformet. Du kan jo nesten si det har gått fra to dager til to minutter å legge til et selskap i konsernstrukturen, sier Berntsen.

Med Xledger som forretningssystem er Beliggenhet Holding regnskapsmessig rigget for å vokse til å bli en enda større og sterkere aktør i markedet.

Tidligere var det kun deler av konsernet som hadde tatt i bruk Xledger. I dag benyttes Xledger som et komplett ERP-system for alle selskapene. I januar 2020 ble konsernmodulen introdusert, og nå settes alle kluter til for å forenkle og forbedre driften med all automatikken som er tilgjengelig.

Flyter sømløst og automatisk

Med 30 enheter i konsernet blir det mange interne transaksjoner. De fleste av disse er nå automatisert. Avstemmingsrapporter i sanntid er bare et par tastetrykk unna. Bilagsregistreringen posteres automatisk via integrasjonen med banken. Tiden med manuell punching av bilag er over.

Regnskapssjefen er godt fornøyd med frigjort tid som han kan bruke til å strategisk utvikle egen virksomhet, og i større grad være en rådgiver for øvrige ledere i konsernet, og for de ulike styrene.

– Jeg har nå et helhetsbilde av driften, og kan om jeg ønsker enkelt finne detaljerte svar i regnskapene til de enkelte selskapene. Alt av dokumenter og kontrakter er tilgjengelig med en gang, og abonnementsfaktureringen fungerer så bra at jeg nesten glemmer at vi sender ut fakturaer, ler Berntsen.

– I tillegg blir revisorene veldig fornøyde når de er på besøk hos oss – alt er så oversiktlig, legger han til.

Vil du vite mer om hvorfor Xledger er perfekt for økonomisjefer og prosjektledere i eiendomsbransjen? Få svarene her