LIV: Ivar Tollefsen vil ha liv i den gamle amerikanske ambassaden.

Den amerikanske ambassaden: – Ikke tårer, ikke blod, men veldig mye svette

Ivar Tollefsen har åpnet den gamle ambassaden helt opp for publikum etter at Fredensborg har jobbet med «drømmeprosjektet» siden kjøpet i 2017.

Publisert Sist oppdatert

Det var under konferansen Under Lupen, som Estate kunnskap arrangerte sammen med Fredensborg, at Ivar Tollefsen fortalte om beslutningen om å kjøpe bygget som har huset den amerikanske ambassaden.

– Vi hadde lyst til å ha egne kontorer og vi ville at det å komme på kontoret var en opplevelse. Den amerikanske ambassade er et drømmeprosjekt, hvor vi kan ha kontor og et godt kommersielt samvirke mellom mange arealer. Vi får brukt arealene veldig godt. Vi tenkte tidlig at vi hadde lyst til å skape et bygg som er åpent for publikum. Det skal være mennesker som bruker hele bygget. Til tross for mye bevaring, så har vi samtidig klart å utvikle ekstremt effektive lokaler, sier Tollefsen.

Den tidligere amerikanske ambassaden.

Han forteller at det har vært en omfattende jobb med den gamle ambassaden.

– Det har ikke vært tårer og det har ikke vært blod, men det har vært mye svette. Sønnen min Nick har fulgt prosjektet hele veien og brukt mange, mange flere timer mer enn det jeg har gjort. Det har vært enkelt å bli enige om utadvendte arealer og de store tingene, sier Tollefsen.

Fredensborg har tilbudt lokaler vederlagsfritt til Amnesty og SOS Barnebyer. De to organisasjonene deler andre etasje i bygget.

– Vi hadde lyst til å være sammen med andre som jobber med helt andre ting enn det vi gjør og som jobber med mennesker. Det SOS og Amnesty gjør i samfunnet er kjempebra, og så passet deres behov godt med størrelsen på lokalene, sier Tollefsen.

Det er den finske arkitekten Eero Saarinen som har tegnet bygget. Det er en arkitekt som Tollefsen ikke hadde noe forhold til før kjøpet.

– Jeg hadde ikke peiling på hvem som hadde tegnet bygget da jeg kjøpte det. Jeg syntes det var et veldig flott bygg, og etter hvert så har jeg lært om Saarinen og hans andre prosjekter.

Powered by Labrador CMS