Schibsteds gamle trykkerihaller i Nydalene skal få nytt liv. Men hva skal de fylles med? Det skal OBOS finne ut, i tett dialog med naboene. Illustrasjon: Reiulf Ramstad Arkitekter.

Fra trykkeri til nabolagets storstue

I Nydalen skal gammel industri forvandles til en kreativ og åpen møteplass for hele nærmiljøet.

– Vi oppdaget at det var et kjempestort behov for et samlingssted for alle som bor her. Og det vil vi være med på å skape, sier Mario Vahos.

Han er prosjektleder i OBOS og jobber med utbyggingen på den siste industritomta i Nydalen, den såkalte trykkeritomta, der Schibsted fortsatt trykker aviser og blader i to store haller.

Dette tenker ungdom om byutvikling: https://nye.obos.no/ny-bolig/medvirkning/slik-former-ungdommen-et-nytt-nabolag-pa-fornebu/

Liv og røre

Snart flytter Schibsted trykkerivirksomheten sin til Vestby, og den siste industrien i dette området skal transformeres til et levende nabolag. OBOS skal bygge cirka 700 boliger her, i tillegg til en barnehage, en park – og altså fylle de tomme trykkerihallene med liv og røre.

Nydalen ligger ved Akerselva i Oslo, i bydel Nordre Aker, og var i mange år et typisk industriområde. Men de siste 20 årene har dette forandret seg totalt. Industrien har flyttet ut, og blitt erstattet av boliger og kontorbygg.

Turstier, nærhet til marka og ikke minst en relativt nyetablert badeplass i Akerselva har gjort Nydalen til et attraktivt område for folk fra hele Oslo. Men med stadig flere beboere og ikke minst barnefamilier i bydelen, har også behovet for andre typer tilbud dukket opp.

Derfor satser OBOS på medvirkning: https://nye.obos.no/ny-bolig/medvirkning/innspill-fra-innbyggerne-er-sentralt-for-god-byutvikling/

Barn og unge

Gjennom samtaler, workshops og digitale spørreundersøkelser blant folk i området, har OBOS fått et tydelig bilde av hva som mangler.

Vi ønsker å starte så tidlig som mulig med medvirkning. Jo tidligere vi får innspill, desto mer realistisk er det at vi kan etterkomme ønskene, sier Christina Solli Ektvedt og Kent Olav Hovstein i OBOS. Foto Jan Khur

– Da vi startet med dette arbeidet for noen år siden, visste vi ikke hva nabolaget trengte. Vi fant ut at det folk ønsket seg var lavterskeltilbud til barn og unge. Det har kommet forslag om klatring, dans, kampsport og minigolf – lista er lang!

Hele 2000 kvadratmeter skal settes av til aktiviteter og tilbud av forskjellig slag, og OBOS har tett dialog med bydelene om planene.

– Vi skal transformere et gammelt industribygg til helt ny bruk, og det er den åpne dialogen vi har med folk som bor her som skal gjøre dette til et godt prosjekt. Vi vil skape et samlingssted for hele Nydalen, sier Mario Vahos, prosjektleder i OBOS.

Powered by Labrador CMS