BOLIGER: Om noen år står det 160 boliger på denne tomta i Ås.
BOLIGER: Om noen år står det 160 boliger på denne tomta i Ås.

Fra trelast til leiligheter

Etter 70 år må trelastforretningen vike for moderne byutvikling.

Publisert Sist oppdatert

Estate Nyheter kunne nylig fortelle at Obos og Løvenskiold Eiendom sammen kjøpte den rundt 20 mål store Maxbo-tomta i Brekkeveien i Ås i Akershus. Nå letter partene på sløret om sine planer for rundt 160 nye boliger.

− På dette området har det vært trelast og næringsvirksomhet i snart 70 år. Det er behov for flere hus og leiligheter for å styrke et attraktivt bysentrum i Ås, og da er det naturlig å utvikle dette området ytterligere, sier Even Jermstad i Obos.

De to boligaktørene planlegger å bygge rundt 130 leiligheter fordelt på åtte blokker i tre til fem etasjer, og i underkant av 30 småhus i rekke med hage.

− Ås er en populær kommune som mange flytter til, det forventes sterk vekst som følge av samlokalisering av NMBU og Veterinærhøyskolen, og Ås som universitetsby. Derfor har det vært naturlig for oss å kjøpe denne tomta. Salget starter allerede i 2020 og de første boligene er klare for innflytting fra 2022, sier Jens Jalland i Løvenskiold.

LES OGSÅ: Bladde opp 88 millioner for tre mål tomt

Statistisk sentralbyrå anslår at Ås vil være den kommunen i landet med størst prosentvise befolkningsvekst fram til 2040. Det bor i dag rundt 19.000 innbyggere i kommunen, i 2040 kan dette ha økt til over 30 000. Utbyggingen av Follobanen bidrar også til befolkningsvekst og økt behov for flere boliger.

LES OGSÅ: Fjerner kjøpesenter til fordel for boliger

Utviklerne legger opp til et bilfritt miljø med parkering under bakken, store uteområder med felles lekeplass og gangveier som binder området sammen.

− Denne tomten har vært i familien i flere tiår, og for oss som selgere har det vært viktig å finne en seriøs boligutbygger som kan sørge for at området blir penere og mer tilgjengelig for allmenheten. Vi tror også at naboene vil sette mer pris på boliger og et levende nærmiljø enn eldre industribygninger, sier styreleder Harald Torjussen ii Eiendomsselskapet Ås Bygg & Trelast.

Newsec var selgers rådgiver i forbindelse med salget.