Utvikling:

HOTELL: Dette kontorbygget er vernet på utsiden, men inni har det blitt forvandlet til et moderne leilighetshotell.

Forvandlet gammelt kontorbygg til leilighetshotell

Nå er hotellet åpnet og med det har eiendomsselskapet mer enn doblet sin kapasitet i byen.

Publisert

Etter å ha eid kontorbygget i 15 år bestemte Origo Eiendom i Drammen seg for et par år siden å gjøre det om til et leilighetshotell. Tanken kom etter suksessen med deres første sådanne i byen, som gjennom 2020 hadde nesten fullt hus.

Dermed begynte de på jobben med å forvandle kontorbygget midt sentrum, og nå står 24 nyoppussede leiligheter i Øvre Storgate 5 klare til bruk. Til sammen har Origo ca. 60 utleieleiligheter sentralt i Drammen, ifølge en pressemelding.

Voksende marked

- Markedet for korttidsleie av rom og leiligheter er økende. Derfor satser vi tungt på leilighetshotell, det startet i 2018, sier Christer Pedersen som leder Origo Eiendom. Hotellsatsingen ligger i datterselskapet Origo Leilighetshotell og er et familieanliggende, med kona som leder hotelldriften samt mor og søster som også er sterkt engasjert.

– De fleste hotellene er tilknyttet kjeder. Da ser vi det som en spennende mulighet å drive et familiehotell. Vi legger sjela vår i å tilby gode rom, fine opplevelser og personlig service, sier hotellsjef Elin Helmen Pedersen.

Flere målgrupper

En av deres viktigste kundegrupper er firmaer som trenger rom til ansatte, vikarer og gjestearbeidere. De fleste av dem leier om igjen og om igjen. En annen målgruppe er forretningsreisende og mennesker som kommer til regionen for å delta på konferanser eller store arrangementer. Dessuten er turister en økende kundegruppe.

– Folk som får akutt behov for bolig, enten det skyldes brann, skader, samlivsbrudd eller andre omstendigheter, henvender seg også til oss. Da er det viktig å ha kapasitet til å ta imot. Det har til nå ikke vært så enkelt fordi belegget vårt er over 90 prosent, påpeker hun.

Bygningen fra 1971 måler over 1.700 kvadratmeter og står på ei snaut 900 kvadratmeter stor tomt. Fasaden er vernet og dermed bevart, men alt inni er bygd om - fire etasjer med 24 enheter mellom 22 og 40 kvadratmeter. Grunnplanet inneholder kontorer og matservering.

Satser videre

Pressemeldingen oppgir ikke hvor mye ombyggingen kostet, men Pedersen anslo i 2020 for Estate Nyheter en byggekostnad på 25 millioner kroner. Nå ligger dessuten nye planer om utvidelser av hotelldriften på bordet.

- Vi har tro på konseptet leilighetshotell og vi har tro på Drammen. Samtidig er vi opptatt av å bidra til byens utvikling. Det er fint å tenke på at det hvert døgn bor flere enn 100 mennesker i våre rom og at de bidrar til å bringe liv og verdier til byen, sier Christer Pedersen.

Origo Eiendom ble etablert i 1996. Selskapet eies av Ågedal Holding (50%) og Regent (50%).

Powered by Labrador CMS