GRØNNE: Eiendomsselskapet Værste har tilsluttet seg strakstiltakene for boligutviklere i Eiendomssektorens veikart mot 2050.
GRØNNE: Eiendomsselskapet Værste har tilsluttet seg strakstiltakene for boligutviklere i Eiendomssektorens veikart mot 2050.

Forplikter seg til bærekraftige bygg og boliger

– Dette er en viktig miljøforpliktelse, sier administrerende direktør Trond Delbekk.

Publisert Sist oppdatert

Eiendomsselskapet Værste har tilsluttet seg strakstiltakene for boligutviklere i Eiendomssektorens veikart mot 2050.

– Vi vil lære og erfare fra andre og ytterligere forbedre miljø og bygg til beste for alle som bor, arbeider og studerer her. Vi har alltid hatt sterkt fokus på byggene og leietakerne våre, og derav fokusert på bærekraft over tid, men vi ønsker nå å være tydelig på vårt samfunnsansvar gjennom å signere Veikartet. Vi ønsker å være en god byutvikler for Fredrikstad, og da må vi tenke langsiktig og bærekraftig, sier administrerende direktør Trond Delbekk i en pressemelding.

LES OGSÅ: Aker Brygge blir bare småtterier i forhold

Ved å signere ti strakstiltak skal Værste forplikte seg til at det bygges grønt. Strakstiltakene er en del av Eiendomssektorens veikart mot 2050, som er utviklet av Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom for å sikre grønn omstilling i næringen.

– Værste har stor betydning for hvordan Fredrikstad utvikles. De skaper stedene der folk jobber, oppholder seg og bor. Vi er derfor utrolig glad for at de er tydelig på at de vil gjøre denne byutviklingen bærekraftig, sier administrerende direktør Thor Olaf Askjer i Norsk Eiendom.

– Det er gledelig at stadig flere forplikter seg til å gjennomføre strakstiltakene. Å integrere bærekraft i kjernevirksomheten blir rett og slett nødvendig for selskapene som vil overleve det grønne skiftet. Ved å integrere disse tiltakene er selskapet godt på vei, sier daglig leder Katharina Bramslev i Grønn Byggallianse.