Aktuelt:

TOK FOR SEG MARKEDET: Hilde Vatne i JM Bolig, Andreas Martinussen i Nordr, Hedda Ulvness i Eie Eiendomsmegling og Kari Due-Andresen i Akershus Eiendom pratet om markedet på KINEs Power lunch.
TOK FOR SEG MARKEDET: Hilde Vatne i JM Bolig, Andreas Martinussen i Nordr, Hedda Ulvness i Eie Eiendomsmegling og Kari Due-Andresen i Akershus Eiendom pratet om markedet på KINEs Power lunch.

– Folk er alltid mest negative på bunn

Over 100 kvinner fra 90 eiendomsselskaper i KINE-nettverket fikk en gjennomgang av markedet under nettverket sin digitale power lunch på onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Nettverket Kvinner i Norsk Eiendom (KINE) fortsetter med sine nettverktreff for kvinner som jobber i eiendomsbransjen. Onsdag ble det avholdt en digital power lunch, hvor adm. direktør Hilde Vatne i JM Bolig, konsernsjef Andreas Martinussen i Nordr, sjeføkonom Kari Due-Andresen i Akershus Eiendom og Eie Eiendomsmegling-sjef Hedda Ulvness kom med sine synspunkter på markedet.

Kine Morud Aarum.
Kine Morud Aarum.

– Vi trenger å sparre, dele erfaringer og å diskutere. Kunnskapsdeling er mer relevant enn noen gang og det reflekter responsen på Power lunchen i dag, sier co-founder og styreleder Kine Morud Aarum i KINE-nettverket, som er salgs- og markedssjef i Clemens EIendom .

– Folk er alltid mest negative på bunn. Det var for 12 måneder siden man skulle vært negativ og forsiktig, sa Andreas Martinussen.

Han mener vi snart er i det mørkeste punktet i tunnelen og tror markedet snur opp igjen i tredje kvartal i 2023.

JM Boligs sjef Hilde Vatne mener utviklingen gjør det enda mer krevende å komme inn i boligmarkedet.

– Økningene i bygge- og rentekostnader vi ser nå, reduserer tilbudet av nye boliger i markedet og gjør det enda vanskeligere å komme inn på boligmarkedet i selveierlandet Norge fremover, sier Hilde Vatne.

Hun frykter økt trangboddhet og at foreldrebanken blir enda viktigere.

– Frykt for stadig høyere inflasjon har presset opp renter og risikopåslag i Norge og internasjonalt. Markedet for næringseiendom tynges av urolighetene. Kanskje nærmer vi oss et vendepunkt, men antakelig blir det verre før det blir bedre, sier sjeføkonom Kari Due-Andresen i Akershus Eiendom.

Adm. direktør Hedda Ulvness i Eie Eiendomsmegling er Co-founder av KINE-nettverket. Hun mener det neppe blir noe boligkrakk.

– Historiske tall viser at selv i dårlige tider er det betydelig med boligomsetninger. Folk trenger et sted å bo. Og for de aller fleste er ikke boligkjøp en finansiell investering, men skal dekke et behov for bosted tilpasset den livssituasjonen man befinner seg i, sier Ulvness om markedet og fortsetter: – I 2020 og 2021 hadde folk behov for mer plass og kjøpte seg derfor opp i boligmarkedet. Nå ser vi tegn til det motsatte. På grunn av økte levekostnader ser vi nå tegn til nedskaleringer. Man tar seg ikke lenger råd til å bo stort. Vinnerne i dagens marked blir da de som tenker motstrøms kjøper større bolig.

KINE-nettverket teller nå 230 medlemmer fra 158 selskaper. Det ble etablert i 2919 etter et initiativ fra Norges Eiendomsmeglerforbund, Hedda Ulvness, BAHR-partner Anne Sofie Bjørkholt og Kine Morud Aarum.

Powered by Labrador CMS