Aktuelt:

ENERGI: Den kommende næringsparken får nå et nærvarmeanlegg.
ENERGI: Den kommende næringsparken får nå et nærvarmeanlegg.

Fabritius-prosjekt går for nærvarme

- Når vi kan tenke miljø og få god økonomi ut av dette, er det et enkelt valg, sier sjefen.

Publisert

Green Bio og Fabritius-eide Oslo Logistikkpark Drøbak (OLD) har inngått avtale om å bygge et nærvarmeanlegg som skal forsyne logistikkparken med miljøvennlig, kortreist og kostnadseffektiv energi ifølge en pressemelding.

Partene har blitt enige om et samarbeid som gir OLD energi til oppvarming og tappevann fra et eget nærvarmeanlegg. Pressemeldingen hevder at gjennom et slikt anlegg er leietakerne sikret en rimelig og forutsigbar energikostnad. Det er også en betydelig miljøgevinst i å benytte bioenergi i form av kortreist flis fra skog til brensel.

Anlegget er fleksibelt for å kunne tilpasse seg forskjellige leietakere sine behov.

- Som en betydelig eiendomsaktør har vi et miljøansvar. Når vi kan tenke miljø og få god økonomi ut av dette, er det et enkelt valg. Denne avtalen vil være positiv for våre fremtidige leietakere, sier daglig leder Asgeir Solheim i Fabritius.

Ferdig utbygd skal anlegget levere omkring 10GWh for oppvarming og tappevann i byggene. Byggingen begynner i høst og anlegget skal produsere energi til de første byggene høsten 2023.

OLD sør for Oslo er 480 mål stor og har et utbyggingspotensial på ca. 190.000 kvadratmeter. Det norskeide selskapet Green Bio planlegger å basere anlegget på 100 prosent bioenergi.

Powered by Labrador CMS