ENORM TOMT: Etter kjøpet har Fabritius 100 prosent av tomten på 900 mål.
ENORM TOMT: Etter kjøpet har Fabritius 100 prosent av tomten på 900 mål.

Fabritius kjøper ut partnerne på Gardermoen

Fabritius kjøper ut Ferd og Nord og blir eneeier av gigantiske Oslo Logistikkpark Gardermoen.

Publisert

Kjøpet innebærer at Fabritius får full kontroll med et tomteområde på 900 mål hvor det kan utvikles rundt 400.000 kvadratmeter lagerbygg. Selskapet har allerede et lagerbygg på drøye 20.000 kvm under bygging for OneMed Services og har flere konkrete dialoger på nye lagerprosjekter. «Med begrenset tomteareal for lagerbygg nord for Oslo er og blir Gardermoen det nye store lagerklusteret nord for Oslo», skriver Fabritius i en melding.

ifølge Fabritius kan selskapet raskt kunne levere kvalitetsbygg til potensielle leietakere og det ventes at det allerede høsten 2023 kommer på plass nye leiekontrakter.

«Kjøpet er en strategisk posisjonering for Fabritius og med et ønske om langsiktig eie av byggene var det nå et naturlig tidspunkt at Fabritius tok over kontrollen for hele prosjektet, selv om samarbeidet med tidligere aksjonærer har fungert veldig godt», opplyser selskapet i meldingen.

– Kjøpet av aksjeposten i Oslo Logistikkpark Gardermoen gir oss en enda bedre kontroll og intern integrering når vi nå går inn i en fase med utvikling av nye moderne lager- og logistikkbygg på Gardermoen. Dette blir en veldig viktig ressurs for å utvikle nye prosjekter og bygge opp porteføljen vår i årene som kommer. Vi ser frem til å ferdigstille prosjektet med OneMed og er klar for å signere nye leietaker på området, sier Fabritius-sjef Asgeir Solheim.

Powered by Labrador CMS