STÅR FAST PÅ AT BOLIGPRISENE SKAL NED: Seniorøkonom Sara Midtgaard i i Handelsbanken.

- Et nytt prisfall kan være i gjære

Analytikerkorpset i Handelsbanken har liten tro på at boligprisene skal fortsette ferden videre oppover.

Publisert Sist oppdatert

I går ble det kjent at boligprisene steg med en prosent i april 2023. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,7 prosent. Siden nyttår har boligprisene steget med hele 6,8 prosent.

April-oppgangen overrasket de fleste, inkludert Handelsbanken-analytikerne Marius Gonsholt Hov og Sara Midtgaard.

- Dette var klart sterkere enn ventet, da vi hadde sett for oss en sesongjustert prisvekst på 0,2 prosent, mens Norges Bank heller ventet et fall på 0,4 prosent, skriver Gonsholt Hov og Midtgaard i dagens morgenrapport fra Handelsbanken.

De to er likevel sikre på at dette vil kjøle seg ned, og begrunner dette med renteutviklingen.

- Som sagt er det nå utsikter til en høyere rentetopp enn hva Norges Bank har signalisert i den gjeldende rentebanen fra mars. Samtidig indikerer også volumtallene for boligmarkedet i april, at et nytt prisfall kan være i gjære. Tilbuds- og etterspørselsbalansen svekket seg nemlig markant i april, både for landet som helhet og for Oslo.

Renteforventningene i markedet har steget siden urolighetene i mars, og de trakk også så vidt opp etter beskjeden fra Norges Bank i går.

- Det innebærer at markedet ser klar sannsynlighetsovervekt for at styringsrenten heves helt til 3,75 prosent i tredje kvartal. Det er som kjent også vår offisielle prognose, som vi fortsatt holder fast ved, skriver Marius Gonsholt Hov og Sara Midtgaard i morgenrapporten.

Powered by Labrador CMS