NY BØRSNOTERING: Erik Selins satsing på logistikk skal snart på børs.
NY BØRSNOTERING: Erik Selins satsing på logistikk skal snart på børs.

Erik Selins logistikkselskap snart på børs

Swedish Logistic Property, som blant annet eies av Erik Selin, rigger seg for børsnotering i Sverige i 2022.

Publisert

Eiendomsinvestorer som vil inn i det svenske markedet har mange muligheter i form av en rekke børsnoterte svenske eiendomsselskaper. De mest kjente svenske eiendomsselskapene i Norge er selskapene som har vist interesse for Entra. De tre selskapene Castellum, Balder og SBB har alle høyt profilerte storeiere. Rutger Arnhult er storaksjonær i Castellum, mens Erik Selin er den drivende kraften og storaksjonær i Balder. Ilija Batljan er gründer og storeier i SBB.

Erik Selin etablerte Swedish Logistic Property høsten 2018 sammen med Peter Strand, Greg Dingizian og Mikael Hofmann. Gjennom kjøp av flere eiendommer, har selskapet bygd opp en eiendomsportefølje på 480.000 kvadratmeter med en verdi på 4,36 milliarder svenske kroner. Nå venter børsnotering i 2022.

– Vi har på kort tid tatt SLP fra å være en relativt liten og ukjent eiendomsaktør til å bli en seriøs utfordrer innenfor lager- og logistikkeiendommer. Vi vil fortsette å styrke SLPs rolle som en åpenbar aktør innenfor lager og logistikk i Sverige. For å kynne holde en fortsatt høy veksttakt og for å kunne utvikle selskapet på en optimalt måte, er vi overbevist om at et notert miljø er rett vei for selskapet, sier Peter Strand til Fastighetsvärlden.

Han er en av grunnleggerne til SLP og skal snart bli adm. direktør i selskapet. Han overlater samtidig styrelederrollen til Erik Selin, som er storeier i Balder, selskapet som eier halvparten av Anthon B Nilsen Eiendom og 30 prosent av aksjene i Entra.

Powered by Labrador CMS