STORT KONTORBYGG: Eiendommen er på 39.600 kvadratmeter.
STORT KONTORBYGG: Eiendommen er på 39.600 kvadratmeter.

Entras storkjøp på Helsfyr i boks

Entra er i mål med sitt kjøp til 2,4 milliarder kroner på Helsfyr.

Publisert Sist oppdatert

Det var i begynnelsen av mai at Entra meldte at selskapet var i eksklusive forhandlinger om å kjøpe Fyrstikkalléen 1 på Helsfyr. Et Arctic-syndikat er selgeren av eiendommen på 39.600 kvadratmeter. Fystikkalléen 1 er fullt utleid til tre offentlige leietakere. Gjennomsnittlig gjenværende leietid er 9,4 år.

Nå melder Entra at kjøpet er i boks. Eiendomsverdien er 2,4 milliarder kroner. SPG Corporate Finance og Schjødt har vært selgers rådgivere, mens BAHR har vært kjøpers juridiske rådgiver i transaksjonen.

– Eiendommen har en av de mest attraktive beliggenhetene på Helsfyr som er en av våre definerte strategiske eiendomsklynger, sier Sonja Horn, administrerende direktør i Entra ASA.

– Med over 100.000 kvadratmeter i nye bolig- og næringsprosjekter under planlegging, er Helsfyr et område i sterk vekst. Denne utviklingen vil forsterke Helsfyr som kontordestinasjon, og også bidra til å gjøre Helsfyr til et mer attraktivt boområde med urbane kvaliteter og attraktivt bygulv, sier Horn.

Entra skriver i en melding at de venter at Fyrstikkalléen 1 vil bli enda mer attraktiv i årene som kommer. Dette fordi eiendommen ligger i nærheten av Fyrstikktorget, «som sannsynligvis forblir og forsterkes som, det kommersielle og kommunikasjonsmessige tyngdepunktet på Helsfyr. Videre vil denne type kontorlokaler representere et godt langsiktig utleieprodukt for offentlige leietakere med fokus på konkurransedyktige leienivåer sammenlignet med alternativer i Oslo sentrum».

Ikke langt fra eiendommen i Fyrstikkalléen 1 planlegger Entra å oppføre et nytt kontorbygg langs Strømsveien mellom Helsfyr Panorama og Fredrik Selmers vei 4. Det nye bygget blir på totalt 20.000 kvadratmeter fordelt på 12 etasjer og en takterrasse.

En viktig del av prosjektet for det nye kontorbygget vil bli tilrettelegging av en park mot nordvest. Dette blir et kjærkomment grønt tilskudd til Helsfyrs nærområde og vil opparbeides med flotte kvaliteter som vannspeil, gangveier og benker som skaper et flott møtepunkt og rekreasjonsområde.

— Fra før har Entra tre eiendommer på Helsfyr, og med kjøpet av Fyrstikkalléen 1 og prosjektet langs Strømsveien ligger forholdene godt til rette for en videreutvikling av tilbudet vårt på Helsfyr, sier Horn.

Arctic-syndikatet som nå selger til Entra kjøpte eiendommen fra Eiendomsinvestorene Johan Benad Ugland fra Grimstad, Jan Sigurd Otterlei fra Arendal og Oslo-baserte Vedal. Prisen var da 1,92 milliarder kroner, noe som ifølge Dagens Næringsliv ga selgerne en gevinst på rundt 500 millioner kroner. Selgerne hadde utviklet Fyrstikkalléen til et nytt og moderne kontorbygg, sentralt beliggende på Helsfyr.

Powered by Labrador CMS