Transaksjon:

VIL UTVIKLE: Malling-syndikatet og Anders Buchardt vil utvikle både kontorbygg og nye boliger på eiendommen som de nå har kjøpt.

Malling-syndikat fikk med Buchardt på storkjøp

Et Malling & Co Property Partners-syndikat har fått med seg AB Invest på eiendomskjøp på Helsfyr. På sikt har eiendommen store utviklingsplaner.

Det er et Pareto Securities-syndikat som nå har solgt Fredrik Selmers vei 2 på Helsfyr. Kjøper er et syndikat satt opp av Malling & Co Partners. Eiendommen har et samlet areal på 13.300 kvadratmeter og er leid ut på korte kontrakter.

– Vi er svært godt fornøyde med kjøpet av Fredrik Selmers vei 2. Pareto har gjort en formidabel innsats så langt, og nå er det vår tur til å ta over stafettpinnen. Eiendommen passer meget godt inn i vår strategi om å kjøpe sentralt beliggende eiendom med utviklingsmuligheter. Vi ønsker å gjøre flere slike prosjekter som krever at man går lenger ned i verdikjeden for å skape ytterligere avkastning for våre investorer, sier Torjus Mykland, leder for Transaksjon i Malling & Co Property Partners.

Han er også veldig fornøyd med utviklerne og investorene han har fått med seg på laget.

– Det har vært svært god interesse for prosjektet. Kombinasjonen av kontantstrømseiendom med utviklingsmuligheter er ettertraktet i investormarkedet. Vi har satt sammen en solid investorgruppering med kompetente mennesker og komplimenterende ferdigheter, sier Mykland.

AB Invest, med Anders Buchardt i spissen går inn som 50 prosent eier i prosjektet.

– Dette er et veldig interessant utviklingsprosjekt for vår del. Her kan vi gå tungt inn og bruke vår utviklingskompetanse og erfaring gjennom hele prosessen fra prosjektutforming til gjennomføring. Vi har allerede veldig god erfaring med teamet i Malling og sammen med solide medeiere gleder vi oss til å skape et kvalitetsprosjekt for området, sier Anders Buchardt.

De andre aksjonærene i prosjektet er en håndfull profesjonelle investorer og ansatte i Malling & Co Property Partners. Etter hvert er planen å utvikle eiendommen til et nytt kontorbygg og ca. 100 leiligheter. Men i det korte bildet skal lokalene leies ut frem til arbeidet med utviklingen. Pareto har igangsatt en reguleringsprosess, som Malling-syndikatet nå tar over.

Partene ønsker ikke å gå ut med kjøpesummen. Men eiendommen hadde leieinntekter på 18,37 millioner kroner i 2019.

Wiersholm ved Tom Rune Lian og Wikborg & Rein ved Lars Ulleberg Jensen har vært engasjert som juridiske rådgivere av hhv. selger og kjøper.

Powered by Labrador CMS