INVESTMENT GRADE: Sonja Horns Entra beholder investment grade-ratingen.

Moody's kutter Entra-rating - men beholder investment grade

Moody's kutter Entras rating til Baa3 og utsikter til stabile. Selskapet beholder dermed investment grade-ratingen og slipper økte renter på de eksisterende lånene..

Publisert

Det har vært stort fokus på gjelden og gjeldsraingen til de nordiske børsnoterte eiendomsselskapene. Flere av de svenske selskapene har fått kuttet ratingen til junk. Nå har ratingbyrået Moody's gått gjennom Entra og resultatet er et kutt i ratingen til Baa3. Samtidig endres utsiktene til stabile. Det betyr at Entra fortsatt har investment grade-rating.

– Endringen i ratingen balanserer svake kredittberegninger, som særlig kommer som følge av økte rentekostnader, med vekst i leieinntektene, en solid likviditetsproful og begrensede kortsiktige gjeldsforfall. De stabile utsiktene tar inn over seg forventninger om tiltak som bevarer kontantene og sannsynligheten for flere eiendomssalg, sier Maria Gillholm, Moody's analytiker på Entra.

– Endringen i ratingen påvirker ikke rentene på eksisterende lånefasiliteter, sier Entra-sjef Sonja Horn og mener det er positivt at Moody's verdsetter den høye kvaliteten på eiendommene og porteføljen i attraktive byer.

Powered by Labrador CMS