Aktuelt:

TILBAKE: Store deler av hotellnæringen er tilbake der de slapp i 2019.
TILBAKE: Store deler av hotellnæringen er tilbake der de slapp i 2019.

En milepæl er nådd for hotellene

Grunnet høyere priser har hotellene i flere måneder omsatt som før pandemien. Og nå er også antall solgte rom og rombelegget på 2019-nivå og vel så det.

Publisert Sist oppdatert

Det viser de nyeste tallene fra Benchmarking Alliance som Wiederstrøm Hotel Consulting har analysert.

Dataene stammer fra et utvalg norske hoteller med en samlet romkapasitet på 61.000. Majoriteten av disse hotellene ligger i byene, primært de største ifølge en pressemelding.

- Tallene har for alvor lagt seg på nivåer som må glede en hardt presset næring. Hittil har prisene reddet situasjonen, men nå selges det i tillegg flere hotellrom enn før pandemien, påpeker hotellrådgiver Peter Wiederstrøm.

Romprisen for dette utvalget hoteller, som har en stor majoritet av alle norske hotellrom, var i gjennomsnitt 19,5 prosent høyere enn i september i fjor og 24,3 prosent høyere enn i september 2019. Dette er basert på nominelle verdier.

Tilbake for fullt

- Selv om skjærene i sjøen er mange, er optimismen tilbake for fullt. Det ser vi også i antallet nye hotellprosjekter. Vi som jobber med hotellrådgivning merker stor pågang fra hotellinvestorer fra hele landet, bekrefter Wiederstrøm.

Tallene viser at 11 av 13 storbyer har høyere rombelegg i september i år enn i

september 2021. 12 av 13 storbyer har høyere rompris i samme perioder.

- Blant vinnerne fra september i fjor er Oslo, Gardermoen og Bergen. 11 av 13 storbyer har også oppnådd høyere rombelegg i september i år enn i september 2019 som var siste normalår før covid, mens 12 av 13 hadde høyere rompriser, sier han.

Stavanger, Trondheim og Kristiansand er blant vinnerne fra september 2019.

Det norske belegget var 68,2 prosent i september 2019 før det raste til 34,4 samme måned året etter. September 2021 viste 56,2 prosent mens forrige måned lå på solide 68,8 prosent.

Powered by Labrador CMS