HENTER PENGER: KMC Properties-sjef Liv Malvik har vekstambisjoner og vil sikre seg mer egenkapital.
HENTER PENGER: KMC Properties-sjef Liv Malvik har vekstambisjoner og vil sikre seg mer egenkapital.

Eiendomskjempe vil hente 300 mill.

Børsnoterte KMC Properties skal hente 300 millioner kroner for å styrke finansene og kunne vokse videre.

Publisert

KMC Properties er resultatet av samlingen av de tre Trondheim-baserte industrielle eiendomsselskapene KMC Properties, Pesca Properties og Abra Norge. Selskapet ble notert på Oslo Børs gjennom en såkalt reversal takeover med noterte Storm Real Estate. Etter sammenslåingen har selskapet kjøpt flere industrieiendommer og signert leiekontrakter for nye bygg.

Nå er selskapet i markedet for å hente inn ny egenkapital. DNB Markets og Pareto Securities har fått jobben med emisjonen på 300 millioner kroner. Selskapets største eier, EBE Eiendom, har allerede forpliktet seg til å tegne sin pro rata andel av emisjonen, noe som utgjør 41,4 prosent. Samtidig vil EBE Eiendom skalere ned tegningen dersom det er stor interesse for emisjonen. Dette for å sikre den frie flyten av aksjer i selskapet.

Pengene skal brukes på å innløse deler av selskapets kredittfasilitet i tilknytning til kjøp av eiendommer og utviklingsprosjekter og for å finansiere selskapets pipeline med nye vekstmuligheter.

KMC Properties har spesialisert seg på industri- og logistikkeiendommer. Selskapet har en diversifisert portefølje med eiendommer i Norden og Nederland, som har strategiske beliggenheter og lange leieavtaler med solide leietakere. Porteføljen er på 45 eiendommer med et samlet areal på 360.000 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS