SKOLE: Slik ser arkitektene for seg at byggene til den nye videregående skolen kan se ut.
SKOLE: Slik ser arkitektene for seg at byggene til den nye videregående skolen kan se ut.

Diakonhjemmet bygger ny skole

Skolen med 810 elever skal drives av Oslo kommune, og allerede til høsten starter arbeidet med å utvikle planene videre.

Publisert

Diakonhjemmet vant konkurransen om forprosjekt for å bygge en ny videregående skole med helse- og oppvekstfag i Oslo ifølge en pressemelding.

– Skolen, som skal drives av kommunen er et viktig bidrag til god helse- og oppvekstfaglig utdanning i Oslo. Den er også svært viktig for helheten i utviklingsplanene i Diakonhjemmet hage, og for framtidig rekruttering til virksomhetene innenfor Diakonhjemmet, sier adm.dir. Ingunn Moser i Stiftelsen Diakonhjemmet.

I tilknytning til den videregående skolen foreligger det også planer for en ny flerbrukshall som skal kunne brukes både av ansatte, studenter, naboer og beboere, og av lokale idrettslag.

Hvor stor skolen blir og hva den kommer til å koste, sies det ingenting om.

Fagmiljø

Alle virksomhetene som holder hus på Diakonhjemmets eiendom rett ved Majorstuen skal kobles til den nye videregående skolen. Til sammen vil utviklerne at dette skal bli et unikt skolefaglig samarbeid med kort vei mellom skole og ulike helse, omsorgs -og oppvekstfaglige institusjoner. Skolens elever får blant annet nærkontakt med sykehusets spesialisthelsetjenester, sengeposter og akuttmottak.

I september 2021 inviterte Utdanningsetaten til en konkurranse om en ny videregående skole i samarbeid med en helseaktør. Etter en samlet vurdering landet en enstemmig evalueringskomite på tilbudet fra Diakonhjemmet.

Fakta

Diakonhjemmet hage (DH) er et utviklingsprosjekt som omfatter ca. 45 mål av Diakonhjemmets 130 mål store eiendom.

Den vedtatte reguleringsplanen gjør at stiftelsen har byggeklare tomter regulert for blant annet sykehjem, videregående skole, studentboliger og flerbrukshall.

Første byggetrinn - Diakonveien Omsorg+ – ble ferdig i november 2020.

En ny videregående skole sammen med ny Campus for VID blir det største byggetrinnet i DH.

Powered by Labrador CMS