Content

Dette bør du se etter i en eiendomspartner

Sitter du på eiendom som du ønsker å videreutvikle eller omdisponere? Her er tipsene til deg som ønsker å få mest mulig ut av investeringene dine.

Publisert Sist oppdatert

Bogstadveien 54 ble bygget som bakeri, og har huset Baker Hansen i nesten 80 år. Da bakeren plutselig flyttet ut, fikk huseier Arnt Hals noe å tenke på. Hvordan skulle de utvikle eiendommen videre? Hals forsto raskt at han trengte en partner i den kommende prosessen.

Kartlegg kostnader og muligheter

Som på bestilling ringte Knut Halvor Hansen (tidligere viseadm.dir. i Anthon B Nilsen Eiendom, red. anm.) akkurat på dette tidspunktet.

– Det første vi gjorde var å analysere mulighetene for bygget – for eksempel om det egnet seg best for boliger, kontorer eller butikkvirksomhet. Ettersom det uansett ville bli en del arbeid å bygge om, var det viktig å vurdere kostnader opp mot nytte og potensiell inntjening. Vi fant til slutt ut at en kombinasjon av butikk og kontorer var den optimale løsningen. Mye av årsaken var at det ville bli svært krevende å dele opp i passende seksjoner for leiligheter, forteller han.

Les mer om hvordan Anthon B Nilsen Eiendom jobber med samarbeidspartnere her.

– Da vi hadde bestemt oss for hvilken løsning vi skulle gå for, var det om å gjøre å få tegnet plantegninger, prosjektere og sjekke opp alle detaljer. Det er jo for eksempel ikke bare bare å fjerne vegger! Heldigvis er Anthon B Nilsen veldig proffe. De vet mye om kostnader og andre faktorer. Så fort prosjekteringsfasen var over, satte vi opp et budsjett – og dette ble holdt. Her er nok erfaring av stor betydning fra Anthon B Nilsen Eiendoms side, mener Hals.

Finn noen du kan stole på

Som eier er det altså essensielt at du finner en partner som gjør gode beregninger i forkant, slik at du ikke får noen økonomiske overraskelser. Hals tror i tillegg det var positivt at Anthon B Nilsen valgte å gå inn som medeier:

– Samarbeidet fungerte godt fra første dag. Alle parter var åpne, og hadde ingen prinsipper eller lignende som kom i veien for fremdriften. En stor fordel var også at Anthon B Nilsen Eiendom kjøpte seg inn i råbygget før vi begynte selve arbeidet. De eier fremdeles 48 %, mens vi eier 52 %. Dette var spesielt heldig for oss som liten aktør på eiendomsmarkedet, fordi det ga oss større handlingsrom. Et alternativ hadde selvfølgelig vært å betale en byggherre, men denne løsningen ga større sikkerhet for oss. Man har tross alt en annen interesse av å holde kostnadene nede når man er medeier.

Gå for erfaring

På spørsmålet om Hals har noen generelle råd til andre som leter etter gode investeringsobjekter innen eiendom, svarte han:

– Det er jo litt avhengig av situasjonen og hvilken kompetanse du som eier har. Ofte trenger man noen å sparre med, for eksempel hvis man har arvet og ikke sitter på så mye byggfaglig kunnskap. Da er det nyttig å samarbeide med noen som er erfarne på feltet.

Han mener det viktigste man kan gjøre for å finne riktig partner er å ha gode samtaler med dem først og se på andre prosjekter de har jobbet med. Har de for eksempel jobbet med private investorer? Finner du referanser fra kunder som har likhetstrekk med deg selv? Dette er spørsmål du bør stille deg før du inngår et samarbeid.

Ønsker du rådgivning eller informasjon om hva Anthon B Nilsen Eiendom kan bidra med til dine eiendommer? Ta kontakt her.

Bogstadveien 54 huser i dag kleskjeden Weekdays butikk på Majorstua, i tillegg til kontorlokaler i de 4 øverste etasjene. Bygningen eies fremdeles av Arnt Hals og hans familie, i sameie med Anthon B Nilsen Eiendom.

Powered by Labrador CMS