SENTRAL: Eiendommen ligger rett ved siden av Sommerro hotell.

Nordea Liv selger til DEAS-fond

På vegne av DEAS Eiendomsfond Norge I har DEAS Asset Management kjøpt Sommerrogata 13-15 av Nordea Liv.

Publisert

Bygget, som er på 7.500 kvadratmeter, ligger svært sentralt til ved Solli Plass med kort vei til alt av offentlig transport. Overtakelse var 3. juli.

- Etter å ha frigjort kapital gjennom salg av ikke-strategiske eiendommer i foregående år, er vi glade for endelig å ha funnet en eiendom som tilfredsstiller våre krav til kvalitet, risiko og avkastning. Sommerrogata 13-15 er en meget attraktiv kontoreiendom med en beliggenhet som er i en veldig positiv utvikling, sier Lars Flåøyen, fondsleder for DEAS Eiendomsfond Norge I.

Kontoreiendommen er godt vedlikeholdt med moderne og effektive arealer, og er sertifisert BREEAM In-Use Very Good med energiklasse C.

- Vi har i vår eiertid lagt ned en betydelig innsats i eiendommen, og den fremstår nå svært presentabel. Det er alltid litt vemodig å overlate eiendommer og gode leietakere til nye eiere, men vi er trygge på at både eiendommen og leietakerne blir godt ivaretatt hos DEAS.

- Det har vært en god og strukturert prosess med Nordea Liv som selger, og vi er glade for å ha sikret fondet en eiendom av høy kvalitet sentralt i Oslo. På vegne av fondene og mandatene vi forvalter, jakter vi fortsatt gode investeringsobjekter, hovedsakelig innenfor kontorsegmentet i de største byene i Norge. Det har vært en tydelig priskorreksjon, og vi tror det er mulig å gjøre gode investeringer i dagens noe turbulente marked, spesielt hvis man har lang investeringshorisont, sier Kristoffer Lunde, Head of Transactions i DEAS Asset Management Norway.

DLA Piper og RSM Norge bistod med juridisk og finansiell rådgivning for DEAS Asset Management. Advokatfirmaet BAHR var juridisk rådgiver for Nordea Liv og Akershus Eiendom var megler i transaksjonen.

Powered by Labrador CMS