Aktuelt:

FULL FART: Maria Louise Rognerud, direktør for det bygulvet i Bjørvika, og Remi N. Olsen, rådgiver i Akershus Eiendom, har opplevd stor interesse for de nye lokalene på gateplan i Bjørvika.

De neste årene kan det komme 15 nye spisesteder til Bjørvika

Etter to års stillstand i leiemarkedet for butikk- og serveringslokaler i Oslo, er det nå full fart igjen. I løpet av de de nærmeste årene kan det komme 15 nye spisesteder i Bjørvika.

Megler og rådgiver Remi N. Olsen i Akershus Eiendom er klar på hvor leietakerne innenfor butikk og servering vil etablere seg.

– Det er spesielt Karl Johans gate og Bjørvika hvor interessen er størst. Ellers har det stått veldig, veldig stille de siste to årene, sier Olsen.

Han har jobbet med utleie av mange av førsteetasjene i Bjørvika for Oslo S Utvikling og landet nylig en avtale på 1.200 kvadratmeter med de som står bak Åpent bakeri og Lofthus Samvirkelag. De skal etablere et spisested med bakeri i Clemenskvartalet, som skal stå ferdig neste år, rett ved siden av en stor Meny-butikk.

– Dette er store og svært viktige avtaler som er med å definere området. I tillegg har vi gjort et par avtaler som vi av forskjellige grunner ikke kan gå ut med før i slutten av året. Nå er vi i dialog med både nasjonale og internasjonale aktører. Mange av dem skjønner nok at det siste toget begynner å gå om man skal sikre seg lokaler i Oslos mest populære område, sier Olsen.

Han legger til at Akershus Eiendom også jobber for andre aktører med attraktive lokaler, blant annet i Karl Johans gate.

– Her blir det snart også signert flere store leieavtaler. Dessverre står det veldig stille ellers i Oslo, og usikkerheten rundt pandemien og krigen påvirker fortsatt beslutningene til leietakerne, sier han.

I Bjørvika kommer de nye områdene Clemenskvartalet og Vannkunsten Syd, som står ferdig i 2025. Oslo S Utvikling vil velge leietakere som passer inn i deres visjon når de skal fylle sine ledige lokaler på gateplan der.

– Vår visjon er å utvikle det mest attraktive nærings- og boligområdet. Det forplikter og bidrar til at vi skjerper sansene i vårt utviklingsarbeid. Vi har lokaler med ulik arkitektonisk karakter i alle størrelser. Det er steder med sjøutsikt, kjeller og lokaler over flere plan. Men her handler det ikke bare om å fylle opp kvadratmeterne, men å jobbe med byutvikling. Dette er et puslespill, hvor miksen og profilen til aktørene er avgjørende for byområdets identitet. Hadde vi leid ut helt ukritisk, hadde vi muligens leid ut de fleste lokalene allerede men den positive opplevelsen av området over tid hadde antagelig vært mer tilfeldig. sier Maria Louise Rognerud.

Hun er direktør for det såkalte bygulvet, altså førsteetasjene som inneholder alt fra gallerier og klesbutikker til bakerier og restauranter.

– Vi er veldig stolt av det vi har fått til, helt siden vi begynte å jobbe med Barcode i 2007. Bjørvikaområdet har fått sin unike karakter og utfyller øvrige byområder i Oslo. Interessen for Bjørvika bare økt og økt i takt med at stadig mer har blitt ferdig her. Vi slår stadig rekorder i både besøk og omsetning, selv om pandemien var tøff for mange av spisestedene. Nå åpner stadig nye steder å spise og drikke, og de fleste rapporterer om meget positiv omsetningsutvikling. Det lover godt for et spennende innhold i lokalene på Bjørvikas siste sjønære tomter sier Rognerud.

De fire siste tomtene som skal binde Bjørvika sammen med Sørenga kalles Bispevika Syd. Hvis ting går som planlagt, kommer det de nærmeste årene mer enn 15 nye spisesteder i Bjørvika, hvor hele fem av dem kommer i Vannkunsten Syd. I tillegg er det planlagt konsepter innen helse og velvære, kultur og flere typer butikker.

Powered by Labrador CMS