Aktuelt:

BEDRING: Analysesjef Robert Nystad i UNION melder om et stadig bedre marked for coworkingaktørene.
BEDRING: Analysesjef Robert Nystad i UNION melder om et stadig bedre marked for coworkingaktørene.

Coworking: – Nå er det rom for å øke lønnsomheten

Beleggsprosenten i coworking-markedet stabiliserer seg over 80 prosent. – Nå begynner vi å komme i et terreng hvor det er rom for å øke lønnsomheten, sier UNIONs analysesjef Robert Nystad.

Publisert

UNION offentliggjorde onsdag sin seneste coworkingundersøkelse på Mesh under Oslo Urban Week. Der kommer det frem at beleggsprosenten var 81 prosent, en økning fra 80 prosent ved den forrige undersøkelsen som ble sluppet i januar.

– Dette er den åttende undersøkelsen vi har foretatt og belegget har etablert seg på et bra nivå. Beleggsprosent er på 81 prosent. Nå begynner vi å komme i et terreng hvor det er rom for å øke lønnsomheten, sier Robert Nystad.

Til sammenligning var belegget nede på 60 prosent da UNION hadde sin første coworking-undersøkelse i 2019. I dag er det 14.500 arbeidsplasser innen coworking. Det samlede arealet til coworking-aktørene er nesten 200.000 kvadratmeter.

Ifølge Nystad oppgir aktørene at belegget må ligge over 77 prosent for at sentrene skal gå med overskudd.

– Andelen av sentrene som driver lønnsomt har økt ved hver undersøkelse siden januar i fjor. Denne gangen oppgir hele 78 prosent av sentrene at belegget nå har passert terskelen for lønnsomhet. Andelen er dermed dobbelt så høy som for ett år siden. Det er imidlertid stor spredning i feltet, og det er en lang vei til lønnsomhet for enkelte sentre, fortsetter Nystad.

– Det er høyere etterspørsel etter faste plasser enn hot desks. 90 prosent har nå faste plasser, mot 83 prosent i januar 2021. Hipsterdelen av markedet, hvor man bare tar med seg ryggsekken, er nesten borte, sier Nystad.

Det sterke arbeidsmarkedet har påvirket coworkingmarkedet positivt.

– Det går så det griner i arbeidsmarkedet, med høy sysselsettingsvekst. Det er noe som reflekteres i kontormarkedet. Samtidig har tilbudsveksten innenfor coworking avtatt. Vi hadde noen år hvor man bare fylte på med nye arealer, men det kommer bare 1.100 plasser i 2022 og 2023, sier Nystad og legger til at han håper for aktørenes økonomi skyld at aktørene fortsetter å være disiplinerte.

Powered by Labrador CMS