UTVIKLING: Dagens utdaterte senter skal forvandles til dette.

Starter med 42 leiligheter samt butikker i Tønsberg

Folksom og Coop starter nå den fysiske utviklingen av det gamle senteret.

Publisert

Kontrakten med Betonmast Buskerud-Vestfold er en totalentreprise verdt ca. 237 millioner kroner før moms ifølge en pressemelding.

Allerede i 2018 lanserte Tønsberg-baserte Folksom og Coop Norge Eiendom planen for det gamle og slitte nærsenteret på Tolvsrød som ligger ca. fem kilometer øst for sentrum. Senteret, som ble utviklet mellom 1958 og 1980, består nå av et mindre butikksenter, en bensinstasjon og en parkeringsplass på ei 13 mål stor tomt. Eierne ønsket å bygge et nytt bydelssenter med inntil 120 leiligheter og rekkehus, kontorer og butikker.

I fjor ble det klart at de skal bygge 15.000 kvadratmeter bolig og næring der.

Utviklerne ser for seg at Tolvsrød Torg blir en levende møteplass for nærområdet. Eksisterende tilbud skal reorganiseres og utvides for å skape en nær landsby. Ferdig utviklet vil Tolvsrød Torg bestå av et kvartal med rundt 100 leiligheter og flere bygg med forretninger i gateplan rundt et hovedtorg med et urbant grendehus og familierestaurant. Prosjektet omfatter også butikker, helsetjenester og kontorer.

Første byggetrinn omfatter parkeringskjeller, 42 leiligheter og næringslokaler, totalt om lag 9.400 kvadratmeter. 

 – Prosjektet representerer en felles visjon om å skape et levende lokalsamfunn, med blant annet utstrakt bruk av treverk for å vise vår dedikasjon til miljøet. Prosjektet skal BREEAM-sertifiseres, og trappe- og heissjakter skal oppføres i massivtre, sier daglig leder Kristian Gjestemoen i Betonmast Buskerud-Vestfold.

Prosjektet har salgsforbehold. Salgsstarten går denne våren, byggingen forventes igangsatt i sommeren, og ferdigstillelse er estimert til sommeren 2026.

 

Powered by Labrador CMS