NYTT: Dette blir resultatet av tomtekjøpet tidligere i år.
NYTT: Dette blir resultatet av tomtekjøpet tidligere i år.

Bygger nytt kjøpesenter for over 300 mill

Tidlig i år ble det kjent at XXL-gründer Øivind Tidemandsen hadde tatt en god jafs av eiendomsselskapet. Så ble nyheten om kjøpesenteret sluppet, og nå går det mot byggestart.

Publisert Sist oppdatert

I februar skrev Estate Nyheter at det Bærum-baserte Dolphin-konsernet hadde kjøpt 40 prosent av det lokale familieselskapet Østlyngen Eiendom i Alta som eier en stor næringseiendom i byens sentrum. Planen var å bygge et nytt kjøpesenter på mye over 20.000 kvadratmeter med parkering.

– Der skal vi også bygge et mindre boligprosjekt i tre på taket med 20-30 leiligheter, sa daglig leder og medeier Arild Holten i Dolphin Eiendom den gangen.

Han er også talsmann for Østlyngen Eiendom.

23.000 kvadratmeter

Nå er det klart at byggingen av det nye kjøpesenteret starter etter sommerferien og at dørene åpner neste høst. Ifølge en pressemelding fra entreprenørselskapet Hent lyder totalentreprisen på 305 millioner kroner før moms. Det to etasjer høye kjøpesenteret blir 23.000 kvadratmeter stort, fordelt på 16.000 handelsarealer og resten en parkeringskjeller. Takleilighetene Holen snakket om i vinter er fortsatt aktuelle, og Hent sier i pressemeldingen at de skal komme for salg neste år.

I mars skrev Estate Nyheter at Ferra Utvikling hadde sikret seg 20 prosent av denne kjøpesenterutviklingen, i tillegg til at dette selskapet sammen med de to første hadde kjøpt det 7.155 kvadratmeter store kjøpesenteret Sentrum Syd på naboeiendommen. Ifølge Holen blir det imidlertid ikke snakk om slå de to sentrene sammen.

– Vi ønsker å se de to eiendommene i sammenheng i den videre utviklingen av området. Det blir to bygg, poengterte han den gangen.

• Ferra Utvikling eies av Dag Børge Hustad på Hvaler som i sin tid var utviklingsdirektør for Coop Norge Eiendom, og Raymond Olsen i Harstad.

• Harila Eiendom, som er en del av Harilagruppen i Harstad, eier og forvalter cirka 65.000 kvadratmeter fordelt på ca 20 ulike næringsbygg fra Mo i Rana til Svalbard.

Powered by Labrador CMS