NYTT: Dette kjøpesenteret blir på totalt 22.700 kvadratmeter.
NYTT: Dette kjøpesenteret blir på totalt 22.700 kvadratmeter.

Fikk med XXL-gründer på nytt kjøpesenter (+)

Byen med drøyt 15.000 innbyggere har to kjøpesentre fra før av. Nå skal det bygges ett til – på over 22.000 kvadratmeter.

Publisert

Som Finnmarks største by er Alta et regionsenter som favner et stort omland. I tillegg til å ha mange private, statlige og fylkeskommunale arbeidsplasser er det også dit mange finnmarkinger kjører til for å handle. Og akkurat den delen av næringslivet vil nå det lokale selskapet Østlyngen Eiendom være med på.

De eier en stor møbelforretning i sentrum rett ved Thons hotell og AMFI Alta, men den skal erstattes med et 22.700 kvadratmeter stort kjøpesenter. Med i planene er Bærum-baserte Dolphin Eiendom som kontrolleres av XXL-gründer Øivind Tidemandsen, de har kjøpt 40 prosent av det lokale selskapet.

Ifølge lokalavisen Altaposten har partene jobbet med dette i et par år allerede, men møtevirksomheten med kommunen har vært ført bak lukkede dører av konkurransehensyn.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.