Utvikling:

HQ: Slik skal det nye bygget bli når det er ferdig.
HQ: Slik skal det nye bygget bli når det er ferdig.

Bygger hovedkontor for over 400 mill

Nybygget blir 11.300 kvadratmeter stort fordelt på seks etasjer.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke Bygg har fått i oppdrag av Ulven B1 Næringstomt (50/50 Obos og Veidekke) å bygge et nytt hovedkontor for Veidekke på Ulven i Oslo ifølge en pressemelding.

Totalentreprisen er verdt 403 millioner kroner før moms.

Bygget skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM-NOR Excellent, og oppnå klimagass­reduksjon på mer enn 50 % sammenlignet med referansebygg. Dette blir for eksempel første gang i Norge at knust betong fra et riveprosjekt erstatter 100 prosent av jomfruelige steinmasser i den nye betongen i bygget.

Ny bydel

- Her skal vi bruke nye, bærekraftige og sirkulære løsninger for å redusere negativ påvirkning på klima og miljø. Dette skal bli et referansebygg, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

Det tidligere industriområdet på Ulven i Oslo øst blir nå forvandlet til en ny bydel med rundt 2.000 boliger og 5.000 - 6.000 arbeidsplasser. De første beboerne har allerede begynt å flytte inn, og både kafé og nærbutikk er på plass i området.

Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for tredje kvartal. Byggearbeidene starter umiddelbart og kontoret skal tas i bruk primo januar 2025.

Powered by Labrador CMS