JEVNAKER: Storgaten terrasse skal bestå av 13 leiligheter ved Randsfjorden. Ill.: SG Arkitektur/Einar Martin Lundstad
JEVNAKER: Storgaten terrasse skal bestå av 13 leiligheter ved Randsfjorden. Ill.: SG Arkitektur/Einar Martin Lundstad

Bygger boligblokk for 37 millioner

Lafton Bolig kjøpte eiendommen på Jevnaker for åtte millioner kroner for noen år siden. Før jul i fjor sa politikerne ja takk til ei boligblokk der.

Publisert Sist oppdatert

Prosjektet nederst i Storgata på Jevnaker skal bestå av 13 leiligheter fordelt på fem etasjer over et garasjeanlegg. Alle leilighetene får egen balkong og de to toppleilighetene blir bygd med en takterrasse på cirka 45 kvadratmeter hver. Ø.M. Fjeld-datter Asker Entreprenør har fått kontrakten som er en totalentreprise verdt omtrent 37 millioner kroner før moms, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Kutter kjøpesenteret til fordel for leiligheter 

Byggestart på prosjektet som er døpt Storgaten Terrasse er planlagt i tredje kvartal 2019 med ferdigstillelse våren 2021. Leilighetene er priset fra 3,9 til 4,7 millioner kroner, og seks er solgt allerede.

Lafton Bolig er eid av Sindre, Pål og Helge Lafton på Hønefoss, og er et datterselskap av Lafton Eiendom. De kjøpte den såkalte Mehlum-gården på Jevnaker for noen år siden og bygde den om til flere leiligheter. Det kjøpet inkluderte nabotomta som de nå altså skal utvikle.

LES OGSÅ: Traff blink med boliger

Lafton står også bak prosjektet Hønengaten Terrasse som skal bestå av 21 leiligheter over en garasjekjeller i Hønengata 40-44 i Hønefoss. De ble lagt ut for salg i juni, og tre dager etter var sju av dem solgt.

Antatt byggestart er tredje kvartal 2019 og leilighetene er antatt innflyttingsklare andre kvartal 2021.