BYUTVIKLING: Frysjaparken i Oslo totalforvandles nå fra industri til boliger, og får 900 leiligheter når alt står ferdig.
BYUTVIKLING: Frysjaparken i Oslo totalforvandles nå fra industri til boliger, og får 900 leiligheter når alt står ferdig.

Bygger 225 leiligheter for 535 millioner

Veidekke fortsetter å bygge for OBOS Nye Hjem og Stor-Oslo Eiendom.

Publisert Sist oppdatert

Den nye kontrakten i Oslo er en totalentreprise verdt 535 millioner kroner før moms for å bygge 225 leiligheter i tre blokker. Kontrakten inneholder i tillegg en intensjonsavtale om utvikling av tredje byggetrinn, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Vil ikke bygge boliger på Marienlyst. 

På Frysja er industrien i ferd med å flytte ut for at mennesker skal flytte inn. I februar 2018 begynte Veidekke byggingen av de første 154 leilighetene, og når hele prosjektet er ferdig teller det over 900 boliger og noe næringsvirksomhet. Mellom husene skal det bygges grønne, skjermede gårdsrom med gatetun, parker, takhager og møteplasser.

– Vi er stolte og takknemlige over fornyet tillit. Det første feltet nærmer seg ferdigstillelse mot slutten av året, og denne kontrakten gjør at vi kan fortsette samarbeidet preget av gjensidig tillit og smidighet mellom alle involverte parter. Vi bruker ny teknologi og nye prosesser for å bygge raskere, billigere og mer effektiv og får nå utviklet disse og hele teamet vårt videre, sier direktør Anders W. Haugen i Veidekke Bygg Oslo.

Forventet byggestart er i tredje kvartal, med planlagt innflytting i andre halvår 2021.

Powered by Labrador CMS